آبله میمونی از فرودگاه‌ها در راه است؟ / عضو هیئت علمی انستیتو پاستور: واکسن نداریم، کیت تشخیص داریم

تبلیغات بنری


هورناز (hornaz.ir):

اقتصاددان: با ویروس ها مقابله نمی شود. هنوز ترس از تب دنگی و ویروس کرونا وجود دارد، این بار آبله میمون است. موارد آنقدر افزایش یافته است که سازمان بهداشت جهانی وضعیت را اضطراری اعلام کرده است.

سازمان بهداشت عمومی سوئد اخیراً اولین مورد از نوع خطرناک آبله را که قبلاً “آبله میمون” نامیده می شد، در خارج از آفریقا ثبت کرد و زنگ خطر به صدا درآمده است. وزارت بهداشت پاکستان اخیراً اعلام کرد: یک مورد ابتلا به ویروس MPOX (آبله میمون) را در یک بیمار که اخیراً از یکی از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس بازگشته است، تأیید کرده است.

مدیر دفتر آموزش بهداشت و ارتقای سلامت وزارت بهداشت گفت: در شرایط اضطراری بهداشتی، برای جلوگیری از شیوع این بیماری و نجات جان انسان‌ها به یک واکنش هماهنگ بین‌المللی نیاز است تا از تصمیمات پراکنده و متناقض در کشورها جلوگیری شود.

یک متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری و از اعضای هیات علمی انستیتو پاستور ایران می‌گوید: این ویروس تنها از طریق تماس نزدیک از طریق پوست، تنفس و رابطه جنسی قابل انتقال است و مسافرانی که به کشورهای پرخطر به‌ویژه آفریقا می‌روند باید حتماً تحت کنترل شدید قرار گیرد.» این بیماری درمان خاصی ندارد و شیوع آن بسیار سریع و خطرناک است.

آرتمیس رمضانی همچنین تاکید می کند: بیش از هر چیز باید موارد ابتلا کاهش یابد و این امر تنها با کنترل سلامت مسافران از کشورهایی که موارد ابتلا به این بیماری در آنها شیوع یافته میسر می شود.

آبله میمون یک بیماری عفونی ناشی از ویروس آبله است که می تواند برخی از حیوانات و انسان ها را مبتلا کند. علائم با تب، سردرد، درد عضلانی، تورم غدد لنفاوی و خستگی شروع می شود. به دنبال آن گرانول هایی روی پوست ایجاد می شود که پس از خارش باعث ایجاد تاول و زخم می شود.

یکی از اعضای هیئت علمی انستیتو پاستور ایرانیان می گوید: هیچ واکسنی برای این بیماری در ایران وجود ندارد، زیرا تاکنون هیچ موردی از ابتلا به این بیماری ثبت نشده است. بیشتر این واکسن ها باید به کنگو بروند. از آنجایی که کشورهای آفریقایی به شدت درگیر این بیماری هستند و به زودی در قاره آفریقا شیوع پیدا می کند و به دلیل اینکه یک مورد در سوئد مشاهده شد این خطر افزایش یافته است اما به نظر من بهداشت جهانی باید برای پیشگیری از این بیماری در آفریقا اقدامات جدی انجام دهد. .

رمضانی می گوید: در ایران ابزارهای تشخیصی وجود دارد و در زمینه شناسایی مشکلی نداریم، اما مهم این است که مسافران کنترل شوند، تشخیص سریع انجام شود و بیمار ایزوله شود. او می گوید: آگاهی مردم و پزشکیان در این زمینه بسیار مهم است.

جهان در وضعیت اضطراری آبله میمون است

سازمان جهانی بهداشت در بیانیه جدید خود اعلام کرد: به احتمال زیاد طی روزها و هفته های آینده موارد وارداتی بیشتری از این بیماری در اروپا ثبت شود.

یک ایرانی مقیم مراکش می گوید در اینجا وضعیت اضطراری اعلام شده و او به شدت نگران سلامتی خود است و نمی داند در روزهای آینده چه اتفاقی خواهد افتاد.

همزمان، مقامات بهداشتی چین از افزایش نظارت بر موارد مشکوک و نظارت بر مرزهای خود برای جلوگیری از ورود این بیماری به کشورشان خبر دادند. این نظارت شامل اشیا و افرادی است که گمان می رود از مکان های مشکوک به چین رفته اند. بر اساس اطلاعات منتشر شده هفته گذشته توسط آژانس بهداشت اتحادیه آفریقا (CDC آفریقا)، از ژانویه 2022، در مجموع 38465 مورد ابتلا به این بیماری در 16 کشور آفریقایی ثبت شده است که منجر به مرگ 1456 نفر شده است.

به گفته این آژانس، موارد ابتلا به این بیماری در کشورهای آفریقایی در سال 2024 نسبت به سال قبل 160 درصد افزایش یافته است. ساموئل راجر کامبا، وزیر بهداشت کنگو، اعلام کرد که بر اساس آخرین گزارش اپیدمیولوژیک، جمهوری دموکراتیک کنگو “از ابتدای سال جاری تاکنون 15664 مورد احتمالی ابتلا و 548 مورد مرگ را ثبت کرده است.”

با این حال، سازمان جهانی بهداشت با تاکید بر اینکه مسافران یا کشورها نباید به دلیل شیوع این ویروس «انگ» شوند، در بیانیه خود اعلام کرد که «تنها با همکاری، تبادل اطلاعات و اتخاذ تدابیر لازم بهداشتی می‌توان از شیوع آن جلوگیری کرد. از این ویروس.» اگر این بیماری را در طول تاریخ ردیابی کنیم، اولین بار در سال 1958 در بین میمون های آزمایشگاهی در کپنهاگ، دانمارک شناسایی شد.

این بیماری بیشتر در مناطق دورافتاده کشورهای مرکز و غرب آفریقا در نزدیکی جنگل های بارانی استوایی دیده شده است. بر اساس این وب سایت، ویروس آبله میمون به دو اصل و نسب اصلی آفریقای غربی و آفریقای مرکزی طبقه بندی می شود. اولین مورد در انسان در سال 1970 در جمهوری دموکراتیک کنگو مشاهده شد.

فرشید رضایی، مدیر دفتر آموزش سلامت و ارتقای سلامت وزارت بهداشت ایران، ظهور نوع جدیدی از آبله میمون، گسترش سریع آن در شرق جمهوری دموکراتیک کنگو و گزارش موارد ابتلا در چندین کشور همسایه را می‌بیند. . کشورها بسیار نگران کننده هستند، اگرچه او معتقد است: “طبق اظهارات” ماتشیدیسو موتی، مدیر منطقه ای سازمان جهانی بهداشت برای آفریقا. تلاش های زیادی در همکاری نزدیک با جوامع و دولت ها انجام می شود.

تیم هایی در سطح ملی نیز در خط مقدم برای تقویت اقدامات کنترل آبله میمون ها کار می کنند. با ادامه گسترش ویروس، WHO اقدامات هماهنگ بین‌المللی را برای حمایت از کشورها در پایان دادن به شیوع این بیماری افزایش می‌دهد. این در حالی است که بر اساس آخرین یافته ها، آبله میمون در برخی از مناطق آفریقا با انتشار نوع جدیدی از ویروس آبله میمون که از طریق تماس جنسی منتقل می شود، مرتبط است و این مشکل نه تنها برای آفریقا، بلکه برای کل جهان یک اورژانس است. این مهم است.

مدیر دفتر ارتقای سلامت و آموزش سلامت وزارت بهداشت درباره واکسن آبله میمون می گوید: در حال حاضر دو واکسن آبله میمون در حال استفاده از سازمان بهداشت جهانی و برخی از کشورها مانند نیجریه و جمهوری دموکراتیک کنگو است این واکسن‌ها را تایید کرد. او تأیید می‌کند: «سازمان بهداشت جهانی 1.45 دلار از صندوق اضطراری سازمان بهداشت جهانی برداشت کرده است تا امکان افزایش فوری واکسیناسیون‌ها فراهم شود و احتمالاً در روزهای آینده به پول بیشتری نیاز خواهد داشت.

سازمان جهانی بهداشت برای رفع همه نیازهای کنترل آبله میمون به کمک مالی نیاز دارد. حال باید دید که سازمان بهداشت جهانی با عزم جهانی قادر است از افزایش آبله میمون در کشورهای جهان جلوگیری کند.

تبلیغات بنری

entekhab به نقل از هورناز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *