آماری تکان دهنده: فقط ۱۶ درصد ایرانی‌ها به مهاجرت فکر نمی‌کنند

تبلیغات بنری


هورناز (hornaz.ir):

روزنامه اعتماد: طبق تحقیقی که تحت عنوان «گزارش مهاجرت ایران: دلایل و انگیزه ها» انجام شده است، از 12000 پرسشنامه توزیع شده در بازه زمانی 18 تیر تا 30 تیر 1402، 16 درصد افراد اعلام کرده اند که به مهاجرت فکر نمی کنند. اصلاً در حالی که دقیقاً همین تعداد (16%) به مهاجرت فکر کرده و برای آن تلاش کردند.

بر اساس پژوهشی که توسط محمد فضلی و بهرام سلواتی تحت عنوان «گزارش مهاجرت ایرانیان: دلایل و انگیزه ها» انجام شده است، از 12000 پرسشنامه توزیع شده در بازه زمانی 9 تا 20 ژوئیه 1402 هجری قمری، حدود 19 درصد شرکت کنندگان اعلام کرده اند که مهاجرت کرده اند. و در خارج از ایران زندگی می کرد. در ایران زندگی می کنند. 81 درصد باقی مانده در داخل ایران زندگی می کنند.

در این تحقیق 16 درصد از افراد اعلام کردند که اصلاً به مهاجرت فکر نمی کنند، در حالی که همین تعداد (16 درصد) نیز به مهاجرت فکر کرده و نسبت به آن اقدام کرده اند. همچنین از 2100 نفری که مهاجرت کرده اند، تنها 20 درصد قصد بازگشت به ایران را دارند.

اکثر افرادی که مهاجرت آنها تایید شده یا مراحل مهاجرت را طی کرده اند (بین 50 تا 60 درصد) در سازمان ها و شرکت های ایرانی مشغول به کار هستند. بنابراین طبیعی است که مهاجرت این افراد فشار زیادی بر تامین نیروی انسانی در شرکت ها و سازمان های ایرانی وارد می کند.

عوامل کلان اقتصادی مانند «ارزیابی وضعیت اقتصادی»، «نگاه به ایران» و «مزایای مهاجرت برای زندگی شخصی» در مقایسه با متغیرهای مرتبط با سازمان محل کار، تأثیر بیشتری بر تصمیم افراد برای مهاجرت دارند.

علاوه بر این، افزایش سن افراد تمایل به مهاجرت را کاهش می دهد، در حالی که افزایش تحصیلات و درآمد باعث افزایش انگیزه آنها برای مهاجرت می شود. این گزارش نشان می دهد که با ارزش ترین سرمایه انسانی مهاجرت است.

اگرچه سه متغیر سن، آخرین مدرک تحصیلی و درآمد در تصمیم گیری برای مهاجرت تأثیر دارند، اما این تأثیر بسیار ناچیز است. همچنین متغیرهایی که موقعیت افراد را در مورد مسائل کلان اقتصادی و مزایای مهاجرت برای زندگی شخصی رصد می کنند، عوامل کلیدی تصمیم گیری هستند. مهاجرت محسوب می شود.

مهاجران ایرانی که قبل از مهاجرت در شرکت‌ها و سازمان‌های ایرانی کار می‌کردند، نسبت به کسانی که هنوز در ایران کار می‌کنند، احساس عدالت توزیعی بیشتری دارند و میانگین عدالت توزیعی در بین مهاجرانی که از ابتدای سال ۲۰۱۷ از این کشور مهاجرت کرده‌اند، بسیار کمتر از آن است. کسانی که قبلا در سال 2017 مهاجرت کردند.

تبلیغات بنری

منبع : پایگاه خبری entekhab

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *