ائتلاف کردی «نیروهای دموکراتیک سوریه» چیست؟ / کدام بخش های سوریه و حلب در دست کردهاست؟

تبلیغات بنری


هورناز (hornaz.ir):

خدمات بین المللی “انتخاب”: نیروهای سوریه دموکراتیک (SDF) یک ائتلاف نظامی به رهبری کردها در شمال و شرق سوریه است که در سال 2015 به عنوان ائتلافی متشکل از مبارزان کرد YPG و گروه های شبه نظامی مسیحی عرب و آشوری تشکیل شد.

گروه های اصلی نیروهای دموکراتیک سوریه

1. یگان های حفاظت خلق یا YPG یک گروه شبه نظامی کرد است که عمدتاً از کردهای سوریه تشکیل شده است و در سال 2011 به عنوان یک نیروی مسلح برای مناطق کردنشین سوریه تشکیل شد. این گروه به طور خاص برای محافظت از مناطق کردستان در برابر تهدیدات خارجی از جمله داعش و نیروهای تحت حمایت ترکیه تلاش می کند. YPG بخشی از نیروهای سوریه دموکراتیک است، ائتلافی از گروه‌های قومی کرد، عرب و دیگر گروه‌های قومی که با داعش می‌جنگند. این گروه از ایالات متحده حمایت نظامی دریافت کرده است، اما ترکیه به دلیل ارتباط با حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) که آن را یک سازمان تروریستی می‌داند، آن را تهدیدی می‌داند.

2. یگان های حفاظت از زنان (YPJ) یک شبه نظامی زنان است که در کنار یگان های حفاظت خلق (YPG) در سوریه برای دفاع از مناطق کردنشین سوریه تشکیل شده است. این گروه کاملاً از زنان کرد تشکیل شده است.

3. شبه نظامیان عرب و مسیحی: علاوه بر YPG، SDF شامل گروه های مختلف عربی مانند ائتلاف عربی سوریه (SAC) و گروه های شبه نظامی مسیحی مانند شورای نظامی سوریه (MFS) است که هدف آنها نمایندگی جوامع مختلف در سوریه است. شمال سوریه

نقش آن در جنگ داخلی سوریه

نیروهای سوریه دموکراتیک به یکی از مهمترین نیروهای نظامی در شمال سوریه به ویژه در جنگ با داعش تبدیل شده اند. آنها در تصرف رقه، پایتخت غیررسمی داعش در سوریه نقش داشتند.

به عنوان یک شریک اصلی ایالات متحده در منطقه، نیروهای SDF پشتیبانی نظامی، آموزش و تسلیحات دریافت می کنند. این امر منجر به تنش با دولت سوریه تحت رهبری بشار اسد و همچنین با ترکیه شده است که YPG (گروه اصلی در نیروهای دموکراتیک سوریه) را یک سازمان تروریستی مرتبط با حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) می‌داند. همانطور که می دانید در ترکیه می جنگد.

روابط با دولت سوریه

روابط بین نیروهای دموکراتیک سوریه و دولت سوریه شاهد فراز و نشیب هایی است. در حالی که نیروهای دموکراتیک سوریه تا حدی استقلال را در مناطق تحت کنترل خود حفظ کرده‌اند، مواردی از همکاری محدود با دولت سوریه، به‌ویژه زمانی که با تهدیدات مشترکی مانند نیروهای ترکیه یا داعش روبرو هستند، وجود داشته است.

با این حال، نیروهای دموکراتیک سوریه تا حد زیادی از مبارزه با دولت اسد اجتناب کرده و بیشتر بر حفاظت از مناطق کردنشین و مبارزه با داعش تمرکز کرده اند. در برخی موارد، توافق‌های محلی با دولت سوریه برای دفاع متقابل منعقد شد، اما اسد پیوسته با درخواست‌های آنها برای خودمختاری مخالفت کرد.

ائتلاف کردها چیست؟

تنش با ترکیه

ترکیه SDF (و به ویژه YPG) را به دلیل ارتباط با حزب کارگران کردستان (PKK)، یک گروه شورشی در ترکیه، یک تهدید مستقیم می داند. ترکیه چندین عملیات نظامی در شمال سوریه برای بیرون راندن نیروهای دموکراتیک سوریه از منطقه مرزی و جلوگیری از تشکیل یک منطقه خودمختار تحت کنترل کردها انجام داد.

عملیات ترکیه در شمال سوریه مانند عملیات سپر فرات (2016) و عملیات شاخه زیتون (2018) با هدف حذف نیروهای کرد از مناطق مرزی و جلوگیری از تشکیل یک منطقه خودمختار کردی در نزدیکی مرز ترکیه انجام می شود.

حمایت آمریکا

ایالات متحده حامی اصلی نیروهای دموکراتیک سوریه است و از آنها پشتیبانی نظامی، آموزشی و هوایی می کند. با داعش و حفظ نفوذ در منطقه برخورد می کند.

با این حال، ائتلاف ایالات متحده و نیروهای دموکراتیک سوریه با چالش هایی مواجه شده است، به ویژه با تغییر در سیاست ایالات متحده و تنش بین حمایت از خودمختاری کردها و حفظ روابط با ترکیه، متحد ناتو.

وضعیت فعلی:

نیروهای سوریه دموکراتیک (SDF) همچنان بخش‌های وسیعی از شمال شرق سوریه از جمله حسکه، دیرالزور و رقه را تحت کنترل دارند و برای حفظ ثبات و مبارزه با بقایای داعش تلاش می‌کنند. با این حال، آینده آنها به دلیل پویایی های پیچیده منطقه ای، از جمله احتمال افزایش فشار از سوی دولت سوریه، عملیات نظامی ترکیه و تغییر نقش قدرت های خارجی مانند ایالات متحده و روسیه، نامشخص است.

مناطق تحت کنترل «نیروهای دموکراتیک سوریه» کدامند؟

نیروهای سوریه دموکراتیک یک ائتلاف کرد-عربی هستند که کنترل چندین منطقه مهم در شمال و شمال شرق سوریه را در اختیار دارند، اگرچه کنترل آنها در بخش‌هایی از حلب محدودتر است. مناطق تحت کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه عبارتند از:

1. شمال و شرق سوریه:

مناطق اصلی کرد در شمال شرقی سوریه تحت کنترل نیروهای SDF عبارتند از:

قامشلی: یکی از شهرهای مهم کردنشین در نزدیکی مرز ترکیه.

رقه: که پیش از این مرکز داعش در سوریه بود و در سال 2017 توسط نیروهای دموکراتیک سوریه آزاد شد.

منبج: در غرب رود فرات قرار دارد و در سال 2016 از دست داعش آزاد شد.

الحسکه: مرکز استان الحسکه در شمال شرقی سوریه.

2. استان حلب:

شیخ مقصود و اشرفیه: این دو منطقه در شهر حلب اکثریت کردنشین هستند و تحت کنترل یگان‌های حفاظت خلق، بزرگترین گروه در نیروهای دموکراتیک سوریه هستند.

عفرین: این منطقه قبل از سال 2018 تحت کنترل نیروهای سوریه دموکراتیک بود، اما نیروهای مخالف ترکیه در عملیات شاخه زیتون کنترل آن را به دست گرفتند و اکنون تحت کنترل گروه های مورد حمایت ترکیه است.

موضع گروه های کرد

سرهات ارکمن، تحلیلگر امنیتی، می گوید: «برخلاف سایر گروه های مخالف، نیروهای دموکراتیک سوریه تلاش می کنند از طریق اعمال نفوذ روابط خود با مسکو و واشنگتن، مشروعیت بین المللی را به دست آورند.

وی می افزاید: آنها از یک سو در حال مذاکره با دولت سوریه برای تعیین چگونگی ادغام آنها در آینده این کشور هستند و از سوی دیگر همکاری نزدیک سیاسی، اقتصادی و نظامی خود را با آمریکا حفظ می کنند. ” ; این چیزی است که دمشق به شدت با آن مخالف است.

تبلیغات بنری

منبع : پایگاه خبری entekhab

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *