همایش «بررسی چالش های تراز انرژی و روند قیمت گذاری نیرو در صنعت فولاد» با همکاری اتاق صنعت، معدن و تجارت ایران و انجمن تخصصی صنایع فولاد، ذوب و ریخته گری شب گذشته شنبه 30 دی ماه برگزار شد. . منطقه یزد.
مجتبی رضوی رئیس خانه صمت موزندار در این همایش گفت: استفاده از واژه عدم تعادل انرژی حجاب ناکافی است و تبدیل به حرف متولیان امر شده است. عدم تعادل انرژی انباشتگی سال های گذشته سوء مدیریت است.
رضوی افزود: به ته خط رسیده ایم و هم در تابستان و هم در زمستان برق نداریم. الان که می گویند نیروگاه بسازید تا برق مورد نیازتان را تامین کند، فکر کنم چند سال آینده هم بگویند نفت خودتان را بگیرید.
باید مراقب صنعت فولاد باشیم
آرمان خلیقی، دبیرکل خانه صمت ایران گفت: تراز انرژی به یک پوشش تبدیل شده است، در کشور با کمبود شدید انرژی مواجه هستیم که همه را نگران کرده است.
خالقی بیان کرد: صنعت فولاد یک صنعت مادر و مولد است و هرگونه تغییر و تحول در آن وضعیت سایر صنایع و کل اقتصاد کشور را تحت تاثیر قرار می دهد بنابراین باید مراقب این صنعت باشیم.
دبیرکل خانه صمت ایران گفت: صنایع و سازمان های مختلف پیگیر این اختلاف هستند و نتایجی هم حاصل شده است و باید شرایط را به گونه ای مدیریت کرد که حقوق فعالان بخش خصوصی ضایع نشود.
احتمال قطعی کامل برق در صنایع در روزهای آینده
علی محمدی ابوی رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی غلتک های فولادی نیز در این همایش گفت: خبر خوبی برای فعالان صنعت فولاد ندارم، از وزارت حراست و وزارتخانه خبر خوبی است. کشوری که دستور تعطیلی کامل این صنعت را صادر کرده است.
ابویی با اشاره به اینکه در این سال ها با راه های مختلفی از جمله احداث نیروگاه توسط دولت مواجه بودیم، گفت: زمانی که آقای علی آبادی وزیر صمت بود می گفتند طبق قانون صنعتگران می توانند شکایت کنند. به دلیل از دست دادن مداوم برق به وزارت نیرو و اکنون وزیر نیرو است.
بنگاه های صنعت فولاد از 10 ماه سال جاری 3 ماه کار نکرده اند
جهانبخشی شکری رئیس خانه صمت کرمانشاهی نیز گفت: 10 ماه از سال گذشته است و در این مدت صنایع به ویژه فولاد بیش از سه ماه کار نکرده است اما متاسفانه تمام هزینه ها دستمزد، وام بانکی است. ، مالیات و تامین اجتماعی به سازنده واگذار می شود، باید به موقع انجام شود.
شکری با اشاره به اینکه گفته می شود سال آینده به صنایع برق نمی دهیم، افزود: چرا دولت های گذشته فکری به حال این موضوع نکردند تا حداقل زیرساخت های تولید مهیا باشد؟
رئیس خانه صمت کرمانشاه تصریح کرد: صنعت ما رو به ورشکستگی است و همه با سیلی زدن خودمان را سرخ نگه می داریم. از جاهای دیگر وجوه مالی می آوریم، در صنعت خرج می کنیم و می گوییم حالا این روز و این ماه را سپری می کنیم.
شکری گفت: لغو تعهد ارزی باعث شد از صادرات بیش از 100 میلیون دلاری به صفر برسیم و صادرات با کارت های اجاره بدون انجام تعهد ارزی توسعه پیدا کرد.
رئیس خانه سومات کرمانشاهی با بیان اینکه 2000 تومان از صندوق توسعه ملی وام گرفتیم و اکنون این صندوق می گوید ارز را به نرخ روز برگردانیم، گفت: دولت حداقل یک بسته حمایتی بدهد تا ما می تواند. هزینه های نیروی کار و یا برنامه ریزی برای تعطیلی کارخانه ها به مدت یک سال.
فولاد به عنوان عامل کمبود انرژی اشتباه معرفی می شود
بهادر اهرمیان، عضو هیئت مدیره انجمن فولاد ایران نیز در این همایش گفت: صنعت فولاد متهم به آبگیری و مصرف بیش از حد آب است در حالی که سهم صنعت فولاد در منابع آبی 15 درصد است. این رقم ممکن است به دلیل کمبود آب باشد؟
اهرمیان افزود: صنعت فولاد از 300 میلیارد مترمکعب گاز تولیدی تنها 15 میلیارد مترمکعب مصرف می کند که معادل 5 درصد گاز مصرفی کشور است. مصرف برق کارخانجات فولاد حدود 8.5-10 درصد است و 60 درصد برق مصرفی توسط خود کارخانه های فولاد تولید و تامین می شود.
به گفته اهرامیان، سقف برق صنعت فولاد بیش از 30 درصد است، در حالی که این میزان برای سایر صنایع 15 درصد است و این باری است که صنعت فولاد بر دوش دارد.
تابستان سختی برای صنعت فولاد در پیش است
امیر علیقلیزدا، مدیر کل اداره صنایع معدنی وزارت حراست نیز در این همایش گفت: در مورد برق مشکل در تعداد نیروگاهها و ظرفیت تولید نیست، مشکل واقعی گاز است. حجم تولید گاز با مصرف همخوانی ندارد و ظرفیت شبکه خانگی به میزان قابل توجهی افزایش یافته و به صنعت و نیروگاه فشار وارد کرده است.
علی لیزاده خطاب به فعالان صنعت فولاد گفت: تابستان بسیار سختی در پیش دارید. گفته می شود در تابستان آینده کمبود برق به 20 هزار مگاوات می رسد، بنابراین فکر می کنم باید بیش از 24 هزار مگاوات انتظار داشته باشید.
وی در خصوص احداث نیروگاه توسط صنایع گفت: باید به این نکته توجه کنید که نیروگاه به گاز نیاز دارد و وضعیت فعلی شرکت فولاد مبارکه که صاحب نیروگاه است را در نظر بگیرید. در صورت توقف تولید فولاد مبارکه، فعالیت 13 زنجیره نیز متوقف می شود.
مدیر کل اداره صنایع معدنی وزارت صمت همچنین به موضوع انرژی های تجدیدپذیر اشاره کرد و گفت: استفاده از منابع تجدیدپذیر شرایطی دارد و نمی توان در هر منطقه و منطقه ای از این انرژی استفاده کرد و از سوی دیگر استفاده از منابع تجدیدپذیر شرایطی دارد. دست، ما در برخی از مناطق کشور شرایط داریم. همچنین در این زمینه باید ظرفیت کشور برای پاسخگویی به حجم سرمایه گذاری برای منابع تجدیدپذیر مورد توجه قرار گیرد.
علیقلیزدا گفت: اگر انجمن های مختلف برنامه ای برای تضمین واردات برق دارند، بهتر است در قالب برنامه پیشنهادی هماهنگی های لازم را با وزارت نیرو و نفت انجام دهند و وزارت حراست نیز در خدمت آنها باشد. .
وضعیت صنعت خوب نیست. استهلاک بیش از سرمایه گذاری است
سید جواد حسینی کیا نایب رئیس کمیسیون صنعت و معدن شورای اسلامی نیز در این همایش اظهار داشت: وزیر نیرو می گوید آنقدر نیروگاه داریم که می توانیم برق عراق را تامین کنیم اما مسئله اصلی نیاز به برق است. برق با قدرت خود نیروگاه ها.
حسینی نیا تصریح کرد: پیشنهادی وجود دارد که پتروشیمی ها با دولت کاری نداشته باشند و فقط برای خود گاز استخراج کنند و از آن برای حل مشکل از پایه استفاده کنند.
وی گفت: بسته حمایتی وزارت صلح که اسکان موقت است بیش از سه ماه است که ادامه دارد و هنوز به نتیجه نرسیده است. در این طرح از پرداخت برق، تامین اجتماعی، مالیات و بازپرداخت وام های بانکی حمایت می شود تا صنایع کمتر متضرر شوند.
نایب رئیس کمیسیون صنعتی و معدنی مجلس به شکایت یک شرکت صنعتی از روال کار صندوق توسعه ملی پاسخ داد و گفت: در خصوص وام های ارزی جلساتی برگزار شد و باید این موضوع بررسی شود. با نوسانات نرخ کنونی ارز، اگر تولیدکننده مجبور باشد ارز را با نرخ فعلی بازپرداخت کند، کل بنگاه او مسئول بدهی نیست.
حسینی نیا در پایان تاکید کرد: وضعیت صنعت خوب نیست، هزینه استهلاک بیش از سرمایه گذاری بوده و زنگ خطر به صدا درآمد. ما باید برای غلبه بر این چالش ها و تبدیل تهدیدها به فرصت با یکدیگر همکاری کنیم.