این هفته در دنیای خودروها: مدل جدید 500 اسب بخاری رنو با الهام از معروف ترین مدل های کارخانه در دهه 1980، لوکس ترین سدان فرانسه که آینده کارخانه DS به آن بستگی دارد و تولید ابرخودروی جدید ساخته شده است. از استون مارتین و انتشار آن با چهار سال تاخیر.
توربو برقی
رنو از تولید یک مدل اسپرت برقی با الهام از رنو 5 توربو، معروف ترین مدل اسپرت این سازنده در دهه 1980 خبر داده است. نام این خودروی جدید رنو 5 توربو 3 ای است و در سال 2026 به بازار عرضه خواهد شد.
رنو 5 توربو 3 ای شباهت هایی به رنو 5 الکتریک اخیراً عرضه شده دارد، اما ظاهر آن الهام گرفته از خودرویی است که بین سال های 1980 و 1984 تولید شد و رنو با آن در مسابقات رالی افتخارات زیادی کسب کرد.
رنو 5 توربو 3 ای دارای دو موتور الکتریکی است که در مجموع 500 اسب بخار قدرت تولید می کند. برای کاهش وزن، بدنه خودرو از فیبر کربن ساخته شده است و رنو می گوید شتاب 0 تا 100 کیلومتر در ساعت در 3.5 ثانیه انجام می شود.
اطلاعات دیگری از رنو 5 توربو 3 ای فاش نشد، اما رسانه ها انتظار داشتند که این خودرو در تعداد محدود تولید شود و قیمت آن به بیش از 100 هزار یورو (105 هزار دلار) برسد. قیمت پایه مدل برقی معمولی رنو 5 حدود 25000 یورو (26200 دلار) است.
رنو در پایان مستندی از تحولی که این کارخانه در سال های اخیر شاهد آن بوده است، مدل جدید خود را ارائه کرد. در صحنه پایانی این فیلم با عنوان «آناتومی یک بازگشت»، لوکا دی میو، مدیرعامل گروه رنو، به همراه مدیران این شرکت از پروژه مخفی رنو 5 توربو 3 ای بازدید می کند.
لوکا دی میو در سال 2020 زمانی که این شرکت در خطر ورشکستگی قرار داشت، به مدیریت گروه رنو منصوب شد.
آقای دی میو احیای این شرکت را رهبری کرد که شامل عرضه خودروهای الکتریکی جدید با الهام از مدل های دهه 1970 و 1980 بود. اولین مدل از این محصولات جدید رنو 5 بود که ماه گذشته با پشت سر گذاشتن تسلا مدل Y به پرفروش ترین خودروی برقی فرانسه تبدیل شد.
لوکس فرانسوی
خودروساز فرانسوی DS از لوکس ترین مدل خود با نام “Number 8” رونمایی کرد. این یک خودروی الکتریکی است و DS می گوید با یک بار شارژ می تواند تا 750 کیلومتر را طی کند.
DS “No.8” اولین مدل این شرکت است که تنها با موتور الکتریکی تولید می شود. DS نیز با این مدل روش جدیدی را برای نام گذاری مدل های خود معرفی کرد که برگرفته از روشی است که برند لوکس فرانسوی Chanel برای نام گذاری عطر و لوازم آرایشی خود استفاده کرده است.
«شماره 8» ترکیبی از سدان و SUV است. ظاهر این خودرو نیز مانند سایر مدل های DS از مفهومی الهام گرفته شده است که این شرکت چهار سال پیش به نمایش گذاشت.
DS تلاش زیادی کرده تا «شماره 8» را لوکس تر کند. این خودرو را می توان در دو رنگ مانند رولزرویس سفارش داد و جلوپنجره مدل های گران قیمت تر با چراغ های LED تزئین شده است.
DS، یکی از زیرمجموعه های Stlantis، از پلت فرم “شماره 8” که توسط این گروه خودروسازی برای خودروهای برقی سایز متوسط ساخته شده است، استفاده کرد. پیش از این پژو از این پلت فرم برای ساخت 3008 استفاده می کرد و سایر کارخانه های Stlantis نیز از آن در مدل های برقی خود استفاده خواهند کرد.
“شماره 8” در سه مدل مختلف موجود است. قوی ترین مدل دارای دو موتور الکتریکی با قدرت 350 اسب بخار است. شتاب 0 تا 100 این مدل در 5.4 ثانیه و حداکثر سرعت آن به 190 کیلومتر در ساعت می رسد.
DS می گوید در طراحی بدنه بسیار دقت کرده است تا مقاومت هوای خودرو را تا حد امکان کاهش دهد. به عنوان مثال، شیب سقف برای ایجاد جریان هوا طراحی شده است که به گفته DS، برد خودرو را تا 12 کیلومتر افزایش می دهد. در مجموع، این ایده های ارائه شده توسط طراحان DS تا 60 کیلومتر به مسافتی که خودرو می تواند با هر بار شارژ طی کند اضافه کرده است.
اتاق شماره 8 لوکس ترین اتاقی است که تاکنون برای مدل های این سازنده طراحی شده است. صندلی های جلو گرم و خنک می شوند و سرنشینان ماساژ داده می شوند. علاوه بر این، صندلی های جلو دارای سیستمی هستند که هوای گرم را به گردن و سر راننده و سرنشین می دمد. DS می گوید با این امکان در زمستان کمتر نیاز به روشن شدن بخاری وجود دارد و در نتیجه خودرو انرژی کمتری مصرف می کند.
سقف پانوراما، سیستم صوتی با 14 بلندگو و صدای سه بعدی، و قابلیت اتصال ماشین با هوش مصنوعی ChatGPT از دیگر ویژگی های DS “شماره 8” است.
آئودی Q6 e-tron، BMW iX3، Lexus RZ و Paulstar 4 از رقبای اصلی DS “شماره 8” هستند. قیمت این خودرو هنوز به صورت رسمی اعلام نشده است، اما پیش بینی می شود قیمت ارزان ترین مدل به 65 هزار یورو (68 هزار و 400) و گران ترین مدل به 85 هزار یورو (89 هزار و 500) برسد.
پژو سیتروئن ده سال پیش DS را برای حضور در بازار خودروهای لوکس تاسیس کرد، اما این شرکت نتوانست رقیب جدی خودروسازان آلمانی و ژاپنی باشد.
پس از ادغام پژو سیتروئن با فیات کرایسلر و تشکیل گروه Aslantis، رقابت برای DS دشوارتر شد، زیرا برای اینکه خود را به عنوان یک شرکت موفق نشان دهد، باید با دیگر خودروسازان آسلانتیس مانند آلفارومئو رقابت می کرد. و لانچیا در این صورت موفقیت یا شکست مدل شماره 8 نقش تعیین کننده ای در آینده DS خواهد داشت.
والهالا با تاخیر
استون مارتین اعلام کرد که اولین مدل هیبریدی خود با نام Valhalla را پس از چهار سال تاخیر در سال آینده عرضه خواهد کرد.
خبر تولید والهالا اولین بار در سال 2018 اعلام شد.این خودرو قرار بود در سال 2021 به بازار عرضه شود و با ابرخودروهای فراری، لامبورگینی و مک لارن رقابت کند. اما مشکلات مالی استون مارتین این پروژه را چندین بار به تاخیر انداخت.
استون مارتین می گوید که 999 دستگاه از والهالا تولید خواهد کرد و سری اول این خودرو در نیمه دوم سال 2025 به مشتریان تحویل خواهد شد. قیمت والهالا اعلام نشده است، اما انتظار می رود از 600000 پوند فراتر رود 758000 دلار).
والهالا دارای یک موتور هشت سیلندر و سه موتور الکتریکی است که در مجموع 1079 اسب بخار قدرت تولید می کند. شتاب صفر تا 100 این خودرو در 2.5 ثانیه و حداکثر سرعت آن 350 کیلومتر بر ساعت است.
استون مارتین مدل والهالا و دیگر ابرخودروی آن، والکری را با همکاری آدریان نیوی، طراح خودروهای تیم فرمول 1 ردبول، از سال آینده طراحی خواهد کرد.
وضعیت مالی استون مارتین در سال های اخیر ناپایدار بوده است. سرمایهگذاری لارنس استرول، میلیاردر کانادایی، شرکت را از ورشکستگی در سال 2020 نجات داد و به کارخانه فرصتی برای تولید مدلهای جدید داد، اما سهام استون مارتین در سال جاری بیش از 50 درصد کاهش یافته است و این شرکت همچنان ضرر میکند.
آقای استرول امیدوار است که حضور استون مارتین در مسابقات فرمول 1 توجه مشتریان را به محصولات این شرکت جلب کند و با ورود مدل های جدید فروش آن افزایش یابد.
SUV های شیائومی
شرکت چینی تولید کننده لوازم الکترونیکی شیائومی تصاویر و اطلاعاتی از دومین دستگاه خود یعنی YU7 منتشر کرده است. به گفته این شرکت، این SUV جدید در ماه ژوئن یا جولای سال آینده در بازار چین عرضه خواهد شد.
شیائومی عکس ها و اخبار مدل جدید خود را در شبکه اجتماعی Weibo منتشر کرد. در همین حال، لی جون، مدیرعامل شیائومی اعلام کرد که اطلاعات این مدل را کمی زودتر به دولت ارائه کرده است تا کارخانه زمان بیشتری برای تست خودرو داشته باشد.
شرکتهای چینی معمولاً یک یا دو ماه قبل از عرضه محصولات خود اطلاعات خودرو را در اختیار دولت قرار میدهند.
بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین، YU7 دارای دو موتور الکتریکی است که در مجموع 681 اسب بخار قدرت تولید می کنند. حداکثر سرعت خودرو 253 کیلومتر در ساعت است.
قیمت این خودرو هنوز مشخص نیست اما پیش بینی می شود که مدل های مختلف این خودروی چهار چرخ متحرک با قیمتی بین 34 تا 48 هزار دلار به فروش برسد. قیمت پایه تسلا مدل Y که نزدیک ترین رقیب به این خودرو در بازار چین است، معادل 34000 دلار است.
شیائومی که به تولید گوشی های هوشمند و لوازم الکترونیکی شهرت دارد، اولین دستگاه خود با نام SU7 را در بهار امسال عرضه کرد. SU7 از نظر ظاهری و فناوری شبیه به پورشه تایکان الکتریکی است، اما با قیمت پایه حدود 30 هزار دلار به فروش می رسد.
استقبال از SU7 به حدی بود که شیائومی تصمیم گرفت به جای ۱۰۰ هزار دستگاهی که امسال در نظر گرفته بود، ۱۳۰ هزار دستگاه تولید کند.
در ماه اکتبر، شیائومی از مدل اسپرت SU7 نیز رونمایی کرد. این مدل که SU7 Ultra نام دارد دارای سه موتور الکتریکی است که در مجموع 1548 اسب بخار قدرت تولید می کند. شتاب صفر تا 100 این مدل در 1.97 ثانیه است.
منبع: بی بی سی