ایسنا: رئیس سازمان بهداشت و درمان کشور با اشاره به تاثیر خانواده بر آسیب های اعتیاد به مواد مخدر، گفت: خانواده نه تنها در اعتیاد، بلکه در مجموعه آسیب ها نیز موثر است. تحلیل ثانویه و فراتحلیل نشان می دهد که خانواده بیش از 90 درصد در شیوع اعتیاد مؤثر است.
سید جواد حسینی در افتتاحیه کمپین های رسانه ای پیشگیری از آگاهی والدین و فرزندان با تاکید بر اینکه گرایش به آسیب های اجتماعی از جمله اعتیاد به مواد مخدر رو به افزایش است، گفت: سن آسیب ها از جمله اعتیاد به مواد مخدر رو به کاهش است. اعتیاد و طلاق بر اساس اصولی که در تحلیل شبکهای پدیدههای اجتماعی به کار میروند، دو مورد از تأثیرگذارترین آسیبها هستند.
وی با اشاره به اینکه بیش از 25 آسیب به طور مستقیم یا غیرمستقیم تحت تأثیر اعتیاد قرار دارد، گفت: خانواده نه تنها در اعتیاد، بلکه در مجموعه آسیب ها نیز مؤثر است و تحلیل ثانویه و فراتحلیل نشان می دهد که بیش از 90 درصد در اعتیاد مؤثر است. گسترش است از اعتیاد به مواد مخدر
رئیس سازمان بهداشت و درمان کشور با بیان اینکه خانواده و مدرسه جعبه سیاه جامعه هستند، تصریح کرد: اگر آنچه در جامعه – آشکار می شود نتیجه دیروز مدرسه و خانواده است و باز هم همین است. مورد که وضعیت مدرسه و خانواده خوب نیست، بنابراین می توان پیش بینی کرد که زخم ها افزایش یافته و دردناک می شود.
حسینی ادامه داد: در این راستا باید برنامه ها را به صورت جدی تحلیل کنیم; اگر خانواده را از نظر روابط زن و مرد به سه بخش آشفته، ساکت و متعادل تقسیم کنیم، بیش از 60 درصد خانوارهای ایرانی در بخش آشفته و بی صدا قرار دارند.
وی ارتباط والدین با فرزندان را مهمترین بخش قابل سرمایه گذاری دانست و گفت: راه توسعه همکاری گرم است. زمانی که بتوانیم عدالت را اجرا کنیم، نابرابری را از بین ببریم و همه مردم را درگیر کنیم، به یک رابطه گرم و خوشایند نیاز داریم. باید همه برنامه ها، اقدامات و اعتبارات را به سمت موضوع سوق دهیم تا این موضوع کنترل شود.
رئیس سازمان اجتماعی کشور با بیان اینکه خانواده همچنان مهم ترین ویژگی عامل انسانی است، افزود: بر اساس نظریه، شخصیت اساسی هر فرد در خانواده شکل می گیرد. در زمانی که کودکان نقش شخصی تری بر عهده می گیرند، خانواده تنها نهادی است که چنین تأثیری بر کودک دارد.
حسینی در این راستا برای همکاری گرم در خانواده، استفاده از پتانسیل سازمان های اجتماعی و غیردولتی، تدوین برنامه هایی با جنبه آموزشی برای کودکان و نوجوانان، ایجاد بسترهای رایگان، توسعه برنامه های آموزشی کوتاه مدت، حمایت از طرح های دانش آموزی. و خانواده ها که بیشتر آنها مسابقه، فیلم، شعر و … هستند.
به گفته وی برنامه های همکاری گرم در سه حوزه ورزشی، همکاری از طریق فعالیت های هنری و فعالیت های علمی قابل بازتولید و تولید است.