بهزیستی: ۱۱ میلیون معلول در کشور وجود دارد/ ۴۱ درصد از معلولیت‌ها ریشه ژنتیکی دارد/ ۷ میلیون زن، سرپرست خانوار هستند

تبلیغات بنری


هورناز (hornaz.ir):

میزان : رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه یک میلیون و 600 هزار معلول از 11 میلیون معلول کشور تحت پوشش مراقبت اجتماعی هستند، گفت: 202 هزار سالمند معلول.

وی صبح – دوشنبه 21 آذر 1403 هجری شمسی در نشست خبری به مناسبت روز جهانی افراد دارای معلولیت گفت: بر اساس گزارش سازمان ملل، شیوع معلولیت 15 درصد است اما خوشبختانه در ایران شیوع ناتوانی در 19 استان در 271000 خانواده بررسی شد. فردا از این نظرسنجی توسط رئیس جمهور رونمایی خواهیم کرد.

وی ضمن اشاره به اینکه 11 میلیون معلول در کشور داریم که از این تعداد یک میلیون و 600 هزار نفر را شامل می شود، ادامه داد: پدیده معلولیت چند وجهی است، 202 هزار سالمند معلول، 75 هزار زن سرپرست خانواده و از نظر روانی و بیمار روانی این یک بیماری مزمن است که وظیفه ما را دو چندان می کند.

الحسینی تصریح کرد: جامعه دوستدار انسان، جامعه ای است که سالمندان، کودکان و معلولان را دوست داشته باشد و این جامعه در دسترس افراد دارای معلولیت باشد. همچنین باید به شکوفایی استعدادها و رفع نیازهای این افراد توجه ویژه شود.

رئیس سازمان بهزیستی کشور بیان کرد: از جمله سیاست های نه گانه سازمان بهزیستی کشور عبارتند از: اجتماعی شدن، دانش بنیان، مشارکت محوری، خانواده محوری، محله محوری، توانمندسازی، پیشگیرانه، ایجاد فرصت، فراگیری و عدالت در عرصه های اجتماعی. بهزیستی و گفت: در راستای اجتماعی شدن به 3 هزار نفر به زوج های جوان به ازای هر سرپرست 35 میلیون تومان جهیزیه پرداخت می شود و 61 هزار و 200 سرپرست خانوار روستایی تحت پوشش هستند. این آمار به صفر رسیده است. 7 میلیون زن سرپرست خانواده داریم که 300 هزار نفر از آنها تحت پوشش بهزیستی هستند و به فرصت های شغلی، درمان روانی و خدمات پزشکی دسترسی دارند. همچنین 24 هزار فرصت شغلی برای سرپرستان خانوار فراهم کردیم.

الحسینی گفت: 41000 زن ساکن در مناطق شهری و 102000 زن روستایی تحت پوشش رایگان قرار گرفته اند.

وی با اشاره به اینکه از 201 هزار دانشجو برای دانش آموزی حمایت کردیم، گفت: در این راستا سازمان بهزیستی کاهش یافت و راه اندازی مجله علمی و پژوهشی آغاز شد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور درباره سیاست هادی محله گفت: در این زمینه طرحی با عنوان «مراقبت از محله» در دست تهیه است که به زودی تکمیل و به شورای عالی سازمان ارائه می شود. در این طرح چشم انتظار استفاده از توانمندی های محلات اعم از مساجد و مدارس و افزایش کیفیت خدمات هستیم. بین 20000 تا 25000 موسسه، مرکز و انجمن غیردولتی دارای مجوز از سازمان تعاون هستند و در محلات فعالیت می کنند.

وی درباره سیاست مشارکت نیز توضیح داد: در این سیاست مشارکت کنندگان در اجرا، تصمیم گیری، نظارت و بهره برداری مشارکت دارند و این مشارکت مطالبه محور، نظام مند و مستمر است. مقیاس تقاضا و تمایل مردم برای مشارکت در تجمل گرایی پشت سد تله پورت است و توانسته ایم با فاصله هایی بخشی از مشارکت را جذب کنیم.

الحسینی به تصویب تشکیل صندوق حمایت و توسعه فرصت های شغلی معلولان اشاره کرد و گفت: برای فاز اول یک هزار میلیارد تومان به این صندوق اختصاص یافت.

حسینی با اشاره به اینکه 59 درصد معلولیت های کشور اکتسابی و تنها 41 درصد دارای ریشه ژنتیکی هستند، افزود: 60 درصد دانش آموزان معلول معلول ذهنی هستند. در حال حاضر معلولان جسمی، ذهنی و جسمی جزو 11 میلیون معلول هستند.

وی با اشاره به اینکه پیشنهاد دولت افزایش 20 درصدی بودجه سازمان بود، ادامه داد: 48 هزار و 55 نفر عقب مانده و یک میلیون و 534 هزار و 69 نفر مستمری بگیر بهزیستی داریم. امیدواریم تا پایان سال لیست های انتظار پاک شود. با توجه به تداوم شیوع معلولیت در جامعه، همیشه درخواست مستمری وجود دارد که نیاز به رسیدگی و بررسی دارد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: یکی از وظایف بهزیستی پیشگیری و کنترل آسیب های اجتماعی است که در حوزه زنان، کودکان خیابانی، طلاق و اعتیاد رخ می دهد. پیشگیری از آسیب نقش بسیار مهمی برای ما دارد و با ارائه آموزش در حال توسعه کسب و کار خود هستیم. با آموزش و پرورش هم همکاری جدی داریم.

وی با اشاره به اینکه 374 اورژانس اجتماعی در کشور داریم، گفت: تا پایان سال در تمامی شهرهای بالای 50 هزار نفر اورژانس اجتماعی ایجاد می شود.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه بهزیستی توانمندی های به کارگیری معلولان را در دستگاه های اجرایی پیگیری کرد و 12 هزار نفر در این آزمون شرکت کردند، تصریح کرد: افراد دارای معلولیت 11 درصد جمعیت کشور را تشکیل می دهند و توانمندسازی ماست. هدف استراتژیک امسال توانستیم هزار فرصت شغلی ایجاد کنیم و تاکنون 50 درصد فرصت های شغلی ایجاد شده است.

تبلیغات بنری

منبع : پایگاه خبری entekhab

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *