تعطیلی‌ها همچنان ادامه دارد؟ / وقتی در ۲۰ سال، تنها ۱ هزار مگاوات تجدیدپذیر ایجاد کردیم، چگونه در سه سال می‌خواهیم ۲۰ هزار مگاوات تولید داشته باشیم؟ با این توان اقتصادی نمی‌توان حرف‌های بزرگ زد

تبلیغات بنری


هورناز (hornaz.ir):

نابرابری انرژی تا حدودی در جامعه احساس می شود، اما تصمیمات دولت چندان موثر نبوده است. تعطیلی کارخانه ها و شعار افزایش تولید انرژی های تجدیدپذیر جامعه را از اقدامات دولت راضی نکرده است و نارضایتی منجر به نارضایتی صنعتگران و شهروندان می شود.

سعید مهذب ترابی، کارشناس انرژی درباره نقش تعطیلی ادارات در کاهش مصرف انرژی به «افسون» گفت: تعطیلی ادارات عمدتاً با منطق آلودگی و حفاظت از گروه های پرخطر صورت می گیرد. در راستای کمبود انرژی، تعطیلی ادارات نقش موثری در کاهش مصرف دارد. در تمام دنیا وقتی با کمبود برق مواجه می شویم، به عنوان یک استراتژی، خاموشی را برای تعطیلی کاربری های صنعتی و اداری اجرا می کنند. ظاهرا این تجربه در کشور ما وجود دارد و تا حدودی موفق نبوده است. بر اساس تحلیل های چند سال اخیر، تعطیلات و غیر تعطیلات مصرف برق را بین 15 تا 20 درصد کاهش می دهد. تعطیلی دفاتر یک راه حل موقت کوتاه مدت است و برای درازمدت باید فکری همه جانبه کرد. تعطیلی ها بر رشد اقتصادی تاثیر منفی می گذارد و مشکلات اجتماعی جدی ایجاد می کند و باید جور دیگری فکر کنیم.

وی درباره گسترش انرژی های تجدیدپذیر در ادارات گفت: نمی توان گفت منبع تجدیدپذیر غیرممکن است اما در این ماجرا افراطی وجود داشت. بدون شک راه غلبه بر عدم تعادل انرژی از درگاه انرژی های تجدیدپذیر نیست، بلکه از درگاه بهینه سازی مصرف می گذرد. اگرچه مقررات انرژی های تجدیدپذیر وجود دارد، توجه کمی به بهینه سازی می شود. در سال 1403 حدود 93 هزار مگاوات برق نصب شده داشتیم که توانستیم 63 هزار مگاوات برق را تامین کنیم. 10000 مگاوات برق آبی و مابقی نیروگاه گاز و سیکل و 1000 مگاوات تجدیدپذیر است. می گویند 18 هزار مگاوات کسری داشتیم.

وی افزود: انرژی های تجدیدپذیر تنها در ساعات اوج مصرف می توانند انرژی تامین کنند. در ساعات پیک شب که اختلاف پیک روز و شب حدود 2000 مگاوات است، برای تامین برق مردم باید از نیروگاه های حرارتی برق تهیه کنیم. در حال حاضر، برخی از بال های مصرف کننده در حال ایجاد هستند. تامین برق در روز از طریق منابع تجدیدپذیر و ثانیا تامین برق پیک در شب با نیروگاه های حرارتی.

مهذب ترابی درباره راه برون رفت از بحران گفت: راه برون رفت از بحران تنها توسعه نیست، بلکه راه برون رفت از بحران بهینه سازی مصرف و سپس توسعه است. در این شرایط بعضی ها فقط راه حل قیمت می دهند اما راه حل قیمت به تنهایی چیزی را حل نمی کند. بهینه سازی و تثبیت اقتصاد باید اجرا شود. تمام دنیا برای حل بحران انرژی به دو بال انرژی های تجدیدپذیر و بهینه سازی انرژی نگاه می کنند.

این کارشناس انرژی درباره ادعای مسئولان در خصوص افزایش تولید انرژی های تجدیدپذیر گفت: این روزها آمارهای مربوط به تولید برق به صورت گسترده ارائه می شود اما به نظر من این آمارها همه اشتباه است. با در نظر گرفتن فرصت های اقتصادی کشور و حتی حجم واردات و تولیدات داخلی و قوه مجریه باید از توسعه صحبت کرد. وقتی ما در 20 سال فقط 1000 مگاوات منابع تجدیدپذیر تولید کرده ایم، چگونه در سه سال 20000 مگاوات تولید کنیم؟ با این نیروی اقتصادی نمی توان حرف بزرگی زد.

تبلیغات بنری

منبع : پایگاه خبری entekhab

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *