محسن نخی دبیر فدراسیون صنایع غذایی ایران می گوید: چه کالاهایی در کشور هستند که با تورم و دلار پیشرفت نکرده اند؟ متاسفانه تمام بار تورم و افزایش قیمت در این حوزه بر عهده تولیدکنندگان صنایع غذایی است. کل اقتصاد ایران به ارز وابسته است وقتی ارز گران می شود، مواد اولیه با آن گران می شود.
محسن نتشه در خصوص تاثیر تورم و افزایش قیمت دلار بر محصولات غذایی به آنتاک گفت: همه مشکلات حوزه مواد غذایی ناشی از قیمت گذاری دستوری است. گروهی از مسئولان نسبت به ذهنیت جامعه نسبت به تولیدکنندگان مواد غذایی بدبین هستند. چه کالاهایی در کشور با تورم و دلار پیشرفت نکرده اند؟ متاسفانه تمام بار تورم و افزایش قیمت در این حوزه بر عهده تولیدکنندگان صنایع غذایی است. کل اقتصاد ایران به ارز وابسته است وقتی ارز گران می شود، مواد اولیه با آن گران می شود. هیچ گاه به نقش دلال و واسطه در افزایش قیمت ها اشاره نشد. تولیدکننده از فردی که دولت به او ارز داده مواد اولیه را می خرد. تولیدکننده خودش نمی تواند مواد اولیه وارد کند.
وی افزود: طی پنج سال گذشته قیمت سوخت و انرژی در واحدهای تولیدی چقدر افزایش یافته است؟ دولت انرژی صنعتی را گرانتر می کند، سپس در مقابل قیمت های بالاتر می ایستد. بانک ها نیز مشغول تجارت هستند، پس چگونه بانکی که سود 32 درصدی محصول می گیرد، واحد تولیدی خود را راه اندازی کند؟
وی درباره مالیات بر محصولات غذایی گفت: مالیات بر ارزش افزوده را در دو کشوری که بر مواد غذایی مالیات بر ارزش افزوده اعمال می کنند، ذکر کنید. مالیات بر ارزش افزوده از لوازم خانگی گران قیمت و خودروهای لوکس دریافت می شود. در کجای دنیا محصولات غذایی مشمول این نوع مالیات می شوند؟ به جای اینکه این مشکل را حل کنند، یک درصد مالیات وضع کردند.
نیشی در خصوص افزایش قیمت مواد غذایی و اختلال در زنجیره توزیع گفت: نخود 50 درصد، حبوبات 30 درصد و برخی مواد 80 درصد گران شده است. قیمت گوشت هم دست دولت شد وقتی فهمید که گوشت حتی نسبت به پارسال با قیمت ارزان تری برای محصول فروخته می شود اما در بازار بسیار گران است. زنجیره تولید و توزیع خراب شده است. دولت به همه چیز دستور می دهد و فقط آنچه را که من می گویم می گوید! قانون را برای بهبود فضای کسب و کار اجرا کنند تا نظرات سازمان ها نیز لحاظ شود.