مهر: معاون بهداشت دانشگاه شهید بهشتی تهران گفت: سن شروع مصرف دخانیات به ۹ سال کاهش یافته است.
صبح – آیتالله محمد محمدی گلپایغانی، رئیس دفتر عالی، محمدرضا مسجدی، رئیس جمعیت مبارزه با دخانیات ایران، غلام عباس ترکی در مجمع عمومی سالانه مبارزه با استعمال دخانیات در ایران شرکت کردند. معاون دادستان، مدیر کل آموزش و پرورش سمیه سودات ابراهیمی با توصیه وزارت آموزش و پرورش برگزار شد
مسجدی گفت: انجمن مبارزه با دخانیات از ده سال قبل از انقلاب فعال بوده که در اوایل سال 1395 با تلاش جمعی از اقوام که دغدغه مصرف دخانیات داشتند مجددا تاسیس و در سال 1395 به ثبت رسمی رسید. مجمع مبارزه با دخانیات 4 دهه است که فعال است و تلاش می کند تا اقداماتی را که معتقد است در سطح ملی موثر است اجرا کند. یکی از اصول مهم کاهش دخانیات، هماهنگی بین دولت و مردم برای کاهش مصرف دخانیات در کشور از طریق همکاری با یکدیگر و نهادهای ذیربط است.
ترکی در ادامه این همایش گفت: مبارزه با استعمال دخانیات یک موضوع بین دستگاهی است و دستگاه قضایی موظف به رعایت حقوق عامه است. آنچه دادگاه موظف به انجام آن است اعطای حقوق مردم است. بدون مشارکت نخبگان و مردم نمی توانیم موفق شویم. همچنین 400 دادستان در سراسر کشور باید قانون مبارزه با دخانیات را اجرا کنند.
وی بیان کرد: همچنین اجرای طرح پاک باید ملی شود، همکاران در قالب اجرای طرح نمادین کنترل آسیب در محله دانش آموزی را نیز با همکاری خانواده ها بر عهده دارند اما در حال حاضر آموزش و پرورش اجرا نمی شود. درست است، اگر آموزش و پرورش این طرح را به بخش هایی تقسیم کند، ما 17 میلیون دانش آموز را به شیوه ای سالم آموزش می دهیم.
وی در ادامه بیان کرد: هشت سال است که جلسه ستاد ملی دخانیات تشکیل نشده است و امسال نیز جلسه پیش از انتخابات برگزار کردند، همچنین بحث قاچاق نیز یکی از موضوعاتی است که دستگاه قضایی نیز به آن توجه دارد. برای، به عنوان شبکه نمایش خانگی و عدم کنترل ساترا، زیرا در خانه یک تبلیغ سیگار را نشان داد. ما باید جایگزین هایی برای نوجوانان و جوانان ایجاد کنیم تا نوجوانانی سالم تربیت کنند.
ابراهیمی در ادامه گفت: بیش از 14 جلسه طرح نمادین برگزار می شود و تمامی استان ها به صورت آنلاین در این نشست شرکت می کنند. طرح نماد از زمان آقای کاظمی احیا می شود. طراحی کد نیاز به بودجه و همکاری سایر آژانس ها دارد. 14 دستگاه برای اجرای پروژه کد وجود دارد که با کمک این دستگاه ها پیاده سازی می شود.
همچنین حمیدی صاحب مدیر کل سلامت شهرداری تهران در این همایش گفت: امسال این شهرداری نتوانست کمپین سالانه خود را برگزار کند. شهرداری آمادگی دارد در تمامی مدارس شهر تهران تبلیغات و برنامه های رسانه ای لازم را تهیه کند، مشروط بر اینکه وزارت آموزش و پرورش مجوز ورود به مدارس را به ما بدهد. راهپیمایی های ضد سیگار برگزار کرده ایم و در سال های آینده نیز برگزار خواهیم کرد.
محمدرضا سهرابی معاون بهداشتی دانشگاه شهید بهشتی در این همایش گفت: آمار نگران کننده افزایش تعداد زنان سیگاری است. در سال 2015، میزان شیوع مصرف زنان 2.4 و در سال 1400 به 4.2 رسیده است. سن سیگار کشیدن نیز به 9 سال رسیده است. هر چه سن مصرف کمتر باشد، ترک آن سخت تر است.
معاون بهداشتی دانشگاه شهید بهشتی اذعان داشت: یکی از راهکارهای مهم کاهش دسترسی است. با اطلاعیه و نامه به جایی نمی رسیم، باید تهیه کنندگان فیلم ها را جریمه کنیم و اجازه ندهیم این فیلم های تبلیغ کننده تنباکو اکران شوند. با تبلیغات هم می توانیم این مصرف را کاهش دهیم. در آموزش و پرورش دوستان به دنبال نماد هستند اما متاسفانه در حوزه سلامت همکاری نمی کنند و این همکاری باید کمی بیشتر شود.
وی بیان کرد: 20 سال از مصوبه قانون مبارزه با دخانیات می گذرد و در این زمینه باید این قانون اصلاح شود. اگر در وهله اول برنامه ای برای جلوگیری از سیگار کشیدن داشته باشیم، بهتر از این است که بعداً به افراد اجازه دهیم عادت به سیگار کشیدن را ترک کنند.