دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: نیازمند ورود جدی فقها برای حل مسائل حکمرانی فرهنگی هستیم

تبلیغات بنری


هورناز (hornaz.ir):

شفقنا- دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بر ضرورت حل و فصل مسائل نوظهور نظام از جمله مسائل فرهنگی توسط فقها و پژوهشگران حوزه تاکید کرد.

حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروبانه در مراسم گرامیداشت میلاد بانو زهرا و گرامیداشت هفته پژوهش که روز چهارشنبه در پژوهشکده فقه معاصر برگزار شد، با اشاره به سه حوزه فقهی معاصر گفت: حوزه اول فقه. فقه معاصر همان دیدگاه اصیل و سنتی است که فقه را پاسخگوی مسائل نوظهور می کند و می کوشد به آنها پاسخ دهد.

وی افزود: دومین حوزه ای که می توان آن را فقه مقارن تعریف کرد، فقه است. در این زمینه فقه با سامان دادن به مسائل میدانی سعی در دستیابی به اهداف عالی دین داشت. پیوند موضوعات مختلف فقهی یکی از ویژگی های فقه اسلامی است و خوشبختانه پس از انقلاب در این زمینه تلاش های فراوانی صورت گرفته است.

وی در ادامه به تشریح سومین و مهمترین حوزه فقهی معاصر پرداخت و گفت: به نظر می رسد مهم ترین حوزه فقهی معاصر را باید «فقه حکومت داری» دربرگیرنده فرآیند تصمیم گیری در حوزه های سیاسی دانست. قانون گذاری، قانون گذاری، روابط، نظارت و ارزیابی برای تغییر وضعیت موجود.

وی بیان کرد: در کشور ما سه شورا توسط رهبر انقلاب منصوب شده است: شورای عالی امنیت ملی، شورای عالی فضای مجازی و شورای عالی انقلاب فرهنگی که وظیفه تدوین سیاست های اجرایی را بر عهده دارند. و بخشنامه ها توسط این شوراها تعیین می شود.

وی افزود: موضوعاتی که شورای عالی انقلاب فرهنگی مشخص کرده بسیار گسترده است و حوزه های فرهنگی، آموزشی، اجتماعی و حتی بهداشتی را در بر می گیرد. اسناد مصوب این شورا نیز باید به تایید رهبر معظم انقلاب برسد و پس از آن حتی برای قوای سه گانه نیز معتبر می شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: از حقوقدانان انتظار داریم در مورد آنچه شورای عالی انقلاب فرهنگی تصمیم می گیرد نظر صریح و مؤثر داشته باشند و معتقدیم «اصول فقهی» و «احکام فقهی» ابزار لازم برای پاسخگویی و حل مشکلات در این زمینه هستند.

وی با اشاره به حضور خود در شورای عالی انقلاب فرهنگی طی سه سال گذشته گفت: با وجود اینکه قبلاً به فقه حاکمیت علاقه داشتم اما با حضور در سمت دبیری شورای عالی انقلاب فرهنگی ضرورت بسیار مهم این رشته را بیش از هر زمان دیگری درک کرد.

وی از همه حقوق دانان از جمله اساتیدی که در مسائل فقهی معاصر دخیل هستند خواستار توجه ویژه به فقه حکومت و کمک به حل مسائل مختلف شورای عالی انقلاب فرهنگی شدند.

وی در خاتمه آمادگی خود را برای برگزاری نشست های تخصصی «فقه حکومت داری» با اساتید مختلف فقه معاصر اعلام کرد.

در ابتدای این نشست حجت الاسلام والمسلمین مصطفی دوری، دستیار محقق و قائم مقام پژوهشکده مطالعات فقهی معاصر گزارشی از فعالیت های مختلف این مؤسسه ارائه کرد. وی برگزاری بیش از یکصد نشست تخصصی، تهیه نزدیک به پنجاه عنوان کتاب و همچنین فعالیت های بین المللی و رسانه ای این پژوهشکده را تشریح کرد.

تبلیغات بنری

منبع : پایگاه خبری entekhab

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *