شرق: مهدی تقیانی نماینده مجلس در نامه ای به رئیس جمهور از وی خواست هرچه زودتر درهای این مبادلات را باز کند. وی در این نامه تاکید کرد که این سیاست بانک مرکزی پس از گذشت بیش از یک هفته نشان داد که این کار تاثیری در کنترل نرخ ارز نداشته است.
بیش از یک هفته از بسته شدن درگاه پرداخت ریالی صرافی های ارزهای دیجیتال می گذرد و همچنان بانک مرکزی علیرغم پیگیری فعالان رسانه ای و تجاری، پاسخ روشنی به این محدودیت نداده است. با توجه به ادامه فعال نبودن درگاههای پرداخت ریالی صرافیهای ارزهای دیجیتال، مهدی تقیانی نماینده مجلس در نامهای به رئیسجمهور از وی خواست تا در اسرع وقت درگاههای این صرافیها را باز کند. وی در این نامه تاکید کرد که این سیاست بانک مرکزی پس از گذشت بیش از یک هفته نشان داد که این کار تاثیری در کنترل نرخ ارز نداشته است. تقیانی از مسعود مزیقیان خواست با استفاده از ابزار بستن درها و حساب ها از اعمال فشار بر کارآفرینان داخلی به نفع تریبون های خارجی خودداری کند.
به گزارش «فنزی»، 15 آذرماه، بانک مرکزی برای دومین بار طی دو ماه گذشته، دربهای پرداخت پلتفرمهای محلی ارائهدهنده خدمات صرافی ارزهای دیجیتال را به دلیل گردش نکردن ریال بست. شفاف مهدی تقیانی در نامهای به مسعود مزکیان رئیسجمهور تاکید کرد: این محدودیت زمانی ایجاد شد که علیرغم اصرار و اصرار مکرر مجلس در سالهای اخیر، دولت از ارائه طرح ایجاد داراییهای رمزنگاری به مجلس خودداری کرد و در آنجا بود. . هنوز قانون خاصی در مورد نحوه فعالیت وجود ندارد و در واقع پلتفرم های محلی به دلیل پیگیری چندین ساله خود نتوانسته اند از پورتال های اختصاصی و شفاف خود بهره مند شوند.
وی در این نامه تاکید کرده است که بر اساس قانون، بانک مرکزی تنها مسئول تنظیم ارزهای رمزنگاری شده (که نوعی خاص و محدود از داراییهای رمزنگاری هستند) است و پلتفرمهای مبادله داراییهای رمزنگاری شده تحت کنترل آن محسوب نمیشوند. بانک مرکزی به گفته وی، اقدام بانک مرکزی منجر به قرار دادن سهام داخلی بر روی استیج های خارجی، زیرزمینی، غیرشفاف شدن مبادلات این بخش، حذف ریال از مبادلات عمومی و تضعیف مدیریت ریال و همچنین وارد کردن آسیب جدی شده است. . خطاب به کارآفرینان داخلی در این راستا و از سوی دیگر با سیاست ابلاغی رئیس جمهور در نشست بریکس در خصوص استفاده از دارایی های رمزنگاری در مبادلات بین المللی در شرایط تحریم نیز مغایرت دارد.
وی در این نامه تاکید کرده است که طبق تجربه چند روز اخیر محدودیت های ایجاد شده حتی بر مدیریت نرخ ارز در کشور تاثیری نداشته است. وی از دولت خواست تا لایحه قانون ایجاد دارایی های رمزنگاری شده در چارچوب مصوبه شورای عالی فضای مجازی هر چه سریعتر به مجلس ارسال شود. وی از سوی دیگر از رئیس جمهور خواست به بانک مرکزی دستور دهد علاوه بر این، تا تعیین تکلیف این موضوع در کشور از سوی قوه مقننه، سریعاً و به طور کامل درگاهها و حسابهای بسترهای تبادل داراییهای رمزنگاری داخلی را محدود کند. برای جلوگیری از فشار بر آنها، مشاغل محلی باید از استفاده از ابزارها و حساب های پورتال به نفع پلتفرم های خارجی خودداری کنند.