دولت نگران است که تا اوایل اسفند هوا سردتر شود و یک سری از نیروگاه ها، سوختشان تمام شود / میزان ناترازی گاز امسال رکورد عجیبی‌زده / در اواخر مرداد، بیش از ۱۸ هزار مگاوات، ناترازی داشتیم

تبلیغات بنری


هورناز (hornaz.ir):

قطعی برق و گاز منجر به قطعی گسترده شده است. نیروگاه ها به دلیل کمبود سوخت با مشکلات جدی مواجه شده اند و تابستان امسال برخلاف سال های دیگر در کنار مصرف گاز از سوخت مایع نیز در نیروگاه ها استفاده می شد و اکنون بحران جدی در بخش تولید برق وجود دارد. . از سوی دیگر افزایش سالانه مصرف برق و افزایش ظرفیت تولید به دلیل عدم سرمایه گذاری این مشکل را پیچیده کرده است.

محمد جعفری انوری، مدیرعامل جمکو و کارشناس حوزه برق درباره علت ناآرامی های فعلی و نقش تعطیلی ادارات در کاهش ناآرامی ها به «طلسم» گفت: ناآرامی های کنونی بحث سوخت مایع است. دولت نگران است تا اوایل اسفند ماه هوا سرد شود و سوخت یک سری نیروگاه تمام شود و مشکل بزرگی پیش بیاید. اخیرا بحث عدم آوردن سوخت مایع نیز مطرح شده است. مصرف سوخت مایع در تابستان و اوایل پاییز شنیده می شد. معمولا در تابستان و پاییز از سوخت مایع استفاده نمی شد اما با گاز کار می کرد اما امسال از سوخت مایع استفاده شد و ذخایر کم است. اکنون اداره اداری را تعطیل کرده اند تا اداره گرمایش و برق از طرح خارج شود و مصرف تا حدودی کاهش یابد.

وی درباره میزان عدم تعادل و عدم اطلاع رسانی دقیق در این زمینه گفت: میزان عدم تعادل گاز در سال جاری رکورد شگفت انگیزی را به ثبت رسانده است. مشکل ما این است که گاهی اعداد و ارقام به خوبی ارائه می شد، اما وقتی حساسیت ایجاد شد، صورت مسئله را حذف کردند. در پایان مرداد ماه همیشه آمار قطعی برق و مدیریت بار اعلام می شد. در پایان مرداد آخرین عدد آن بیش از 18 هزار مگاوات نترازی بود. پس از آن تصمیم گرفتند شماره را حذف کنند و شماره دیگری منتشر نشد. کارشناسان و روزنامه نگاران دیگر اعدادی برای تحلیل این درگیری ندارند.

وی افزود: نیروگاه های حرارتی که سیکل گازی و مختلط هستند برای هر وات برق 500 دلار و برای یک مگاوات 500 هزار دلار هزینه دارند. برای نیروگاه خورشیدی این رقم به 420 هزار دلار در هر مگاوات می رسد.

وی در خصوص افزایش مصرف برق نیز گفت: این موضوع از ده سال پیش شروع شد. همیشه 5 تا 7 درصد افزایش مصرف برق داریم. این رشد به دلیل رشد جمعیت و رشد مراکز تولیدی است. از طرفی مصرف شاخه های قبلی به مرور زمان اضافه می شود. در دنیا نرخ رشد مصرف برق بین 3 تا 5 درصد است. با افزایش مصرف، عرضه نیز باید افزایش یابد. یکی از نکاتی که باعث می شود میانگین سطح ما از دنیا بالاتر باشد بحث قیمت هاست. قیمت های ما بسیار پایین است، اما اگر قیمت برق افزایش یابد، دستمزدها و حقوق ها نیز باید بین المللی شود. وقتی به مردم می گوییم برق در دنیا گران است، می گویند دستمزد در ایران کم است. آیا خودرویی در ایران باید در هر صد کیلومتر 8 لیتر بسوزد، همان خودروی ژاپنی که 3 لیتر می سوزاند؟ این مشکلات دولت را مجبور به اتخاذ تصمیمات لازم کرده است.

جعفری درباره استفاده غیرعادی از نیروگاه ها گفت: در قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر آمده است که هر طرحی که منجر به صرفه جویی شود باید به قیمت صرفه جویی محقق شود. نیروگاه های گازسوز داریم که طبق آمار دولتی ۲۴ هزار مگاوات برق تولید می کنند. بخش بخار آنها که باید به چرخه مشترک تبدیل شود، به مسیر نرسید. اساساً می توان در این مکان ها نیروگاه بخار با ظرفیت 12 هزار مگاوات ساخت که نیازی به سوخت ندارد. 12000 مگاوات برقی را که بدون نیاز به سوخت تامین می شد از دست خواهیم داد.

تبلیغات بنری

منبع : پایگاه خبری entekhab

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *