رئیس انجمن مددکاری اجتماعی: کدام زن با یک میلیون تومان یا خانواده ۵ نفری با ۳ میلیون تومان می‌تواند گذران زندگی کند؟/ تا ۴ میلیون نفر زن سرپرست خانوار وجود دارد

تبلیغات بنری


هورناز (hornaz.ir):

ایلنا: حسن موسوی شلاک، رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران تاکید کرد: دولت موظف است به زنان سرپرست خانوار خدمات حمایتی ارائه کند و نیازهای اولیه این زنان را تامین کند و در جهت توانمندسازی آنان گام بردارد و زمینه را برای این قشر ایجاد کند. زنان برای ارائه قوانین باید اجرا شوند تا این دسته از افراد نگران نباشند، اما متاسفانه سوال اینجاست که در این شرایط اقتصادی کدام زن می تواند با یک میلیون تومان زندگی کند یا یک خانواده 5 نفره با 3 میلیون تومان؟ در هر جامعه ای که فقر نهادینه شود، عواقب خاص خود را برای خانواده دارد.

رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران گفت: به نظر من اجرای سیستم تامین اجتماعی چند لایه مهم ترین راهکاری است که می توان برای کمک به زنان سرپرست خانواده به کار برد تا این زنان به موقع شناخته شوند و دریافت کنند. پشتیبانی می کند. حمایت های لازم بر اساس نیازها و مشکلات آنها

حسن موسوی شالوک رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران در تشریح وضعیت زنان سرپرست خانواده در کشور گفت: بر اساس آخرین آمار سرشماری نفوس و مسکن در سال 1394 بیش از 3.6 میلیون زن سرپرست خانوار در کشور وجود دارند. کشور خانواده ها و بر اساس آماری که برخی سازمان های ذیربط اعلام کرده اند، بیش از 3.5 میلیون نفر هستند و حتی به گفته مسئولان، تعداد سرپرستان خانواده به 4 میلیون زن می رسد.

این مددکار اجتماعی تصریح کرد: به دلایل مختلف از جمله فوت شوهر، طلاق، جدایی، از کارافتادگی و حبس طولانی مدت، شوهران این زنان سرپرست خانواده می شوند که این امر آنها را به سمت نهادهای حمایتی و اجتماعی سوق می دهد. . البته همه این زنان شامل نمی شوند و لزوماً نیازی به حمایت مالی مستمر ندارند. سازمان بهزیستی زیر 100 هزار نفر و کمیته امداد بیش از 2 میلیون نفر از این خانوارها را تحت پوشش دارند.

وی تاکید کرد: پس از اینکه شرایط آنها مستلزم حمایت مستمر بود، بر اساس میزان تعیین شده هر سال در قانون بودجه مستمر پرداخت می کنند که در حال حاضر کمتر از یک میلیون تومان است و خانواده های 5 نفره از مرز 3 میلیون تومان می گذرند. این خانواده ها علاوه بر حمایت های مستمر از حمایت های غیر مستمر نیز برخوردار می شوند. شکل و مقیاس دریافت این کمک ها در دو سازمان رسمی کمیته امداد و امداد لزوماً یکسان نیست و باید منابع آن تامین شود.

توضیحی در مورد ارائه خدمات مستمر و غیر مستمر به زنان سرپرست خانوار

موسوی شلاک درباره خدمات غیر مستمر ارائه شده به زنان نان آور گفت: این خدمات غیر مستمر شامل تسهیلات اشتغال و کاریابی، خوداشتغالی، بیمه، وام کارفرمایی، تأسیس شرکت تعاونی و آموزش فنی و حرفه ای در زمینه خودگردان است. -اشتغال در حوزه مسکن نیز شامل تامین مسکن، مساعدت، اعطای مسکن، اجاره، رهن، خرید زمین و مشارکت در ساخت و ساز با کمک سازمان ها و خیرین است و در حوزه آموزشی نیز کمک می شود. به دانش آموزان این خانواده ها مثل خرید لوازم التحریر. حتی در صورت فوت اعضای این خانواده ها خدمات دفن و دفن نیز به آنها ارائه می شود.

وی افزود: سازمان ها دستورالعمل هایی دارند و بر اساس این دستورالعمل ها بر اساس شرایط و ضوابط کمک های غیر مستمر دریافت می کنند. به عنوان مثال زنان سرپرست خانوار تحت پوشش بیمه قرار می گیرند و اگر تحت پوشش بیمه نباشند ممکن است بخشی از هزینه های درمان را دریافت کنند. هیچ محدودیتی برای نوع خدمات وجود ندارد، زیرا Recipes خدمات متنوعی را ارائه می دهد. محدودیت‌های پرداخت و روش‌های پرداخت در دو سازمان فوق‌الذکر الزاماً یکسان نیست، اما خدمات مستمر در دو سازمان پشتیبانی ثابت است. در خدمات ناپیوسته، تسهیلات اشتغال بهزیستی به زنان بی سرپرست ممکن است کمتر از امکانات کمیته امداد باشد، زیرا کمیته امداد منابع مالی بیشتری در اختیار دارد. به طور کلی زنان سرپرست خانوار به خدمات مستمر و غیر مستمر دسترسی دارند.

این مددکار اجتماعی گفت: اما واقعیت این است که حجم خدمات ارائه شده متناسب با تورم و مشکلات و شرایط اقتصادی کشور نیست. اگرچه مستمری در سال های اخیر افزایش یافته و اکنون به حدود یک میلیون تومان برای یک خانواده یک نفره رسیده است، اما شرایط اقتصادی آنقدر سخت است که با وجود افزایش مستمری ماهیانه، قدرت خرید این افراد کاهش یافته است.

سرپرست خانواده با چه چالش هایی مواجه است؟

موسوی شالیک درباره چالش های پیش روی زنان سرپرست خانواده گفت: مهمترین مشکلات زنان سرپرست خانواده تامین هزینه های زندگی است. این دسته از زنان با مشکلات مسکن و کار مواجه هستند و شرایط و مهارت خاصی برای کار ندارند. بخشی دیگر از مشکلات این گروه از زنان، نگاه سنگین جامعه به این قشر است. آنها احساس تنهایی می کنند زیرا فشار بر زندگی آنها بیش از حد است.

وی خاطرنشان کرد: اغلب اطرافیان سرپرست خانواده به او کمک نمی کنند که این امر فشار مضاعفی بر زن وارد می کند و سلامت روانی او را تهدید می کند. از سوی دیگر این زنان در تربیت فرزندان خود با چالش های فراوانی روبرو هستند. آنها نمی توانند نیازهای اولیه فرزندان خود را تامین کنند، اغلب در محله های نامناسب زندگی می کنند و از حقوق اولیه شهروندی برخوردار نیستند. از جمله مشکلاتی است که سرپرستان خانوار با آن مواجه هستند.

خانم های خانه دار باید به موقع شناسایی شوند

وی بخشی از راهکارهای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار را مربوط به سیاست گذاران عنوان کرد و گفت: به نظر من اجرای نظام تامین اجتماعی چند لایه مهم ترین راهکاری است که می تواند به شناسایی به موقع این زنان کمک کند. با توجه به نیازها و مشکلات خود، حمایت های لازم را به موقع دریافت کنند.

این مددکار اجتماعی تاکید کرد: در واقع مهمترین راه برای توانمندسازی زنان بی سرپرست، حرکت به سمت نظام تامین اجتماعی چند لایه برای این زنان است. بنابراین بخش اول اجرای اسناد و قوانین موجود است. از دیگر اقداماتی که می توان برای این زنان انجام داد، یادگیری مهارت های مختلف و رفع نیازهای اولیه آنها با کمک دولت، موسسات خیریه و سازمان های مردم نهاد است.

وی یکی دیگر از راه های توانمندسازی این زنان را بحث پیشگیری از طلاق بعد از ازدواج عنوان کرد و گفت: زنان سرپرست خانواده باید قبل از ازدواج آموزش های لازم را بیاموزند تا در نهایت به طلاق نپردازند.

وی حمایت روانی از زنان نان آور را از دیگر راهکارهای توانمندسازی این زنان عنوان کرد و افزود: زمانی که افراد به کمیته امداد و مددکاری مراجعه می کنند از نظر جسمی، روانی و اجتماعی مورد ارزیابی قرار می گیرند و بر اساس این ارزیابی برنامه ریزی می شود. اگر یک زن یا اعضای خانواده اش نیاز به خدمات روانشناختی داشته باشند، سازمان های کمیته امداد و بهزیستی به آنها خدمات مشاوره ای ارائه می دهند و این دسته از سرپرستان خانواده می توانند از این قابلیت ها بهره مند شوند.

وی در پایان تاکید کرد: دولت موظف است با ارائه خدمات حمایتی به زنان سرپرست خانواده، نیازهای اولیه این زنان را تامین و در راستای توانمندسازی آنان گام بردارد و بستر را برای این دسته از زنان فراهم کند. باید قوانینی اجرا شود تا این دسته از افراد نگران نباشند، اما متاسفانه سوال اینجاست که در این شرایط اقتصادی کدام زن می تواند با یک میلیون تومان زندگی کند یا یک خانواده 5 نفره با 3 میلیون تومان؟ در هر جامعه ای که فقر نهادینه شود، عواقب خاص خود را برای خانواده دارد.

تبلیغات بنری

منبع : پایگاه خبری entekhab

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *