ایسنا: مدیرکل آزمایشگاه های مرجع سازمان غذا و دارو در عین حال با توجه به فروش صابون به نام، استفاده از هرگونه ماده مخدر در تولید محصولات آرایشی، بهداشتی و غذایی را غیرقانونی دانست. تریاک گفت: هیچ منبع علمی و اثبات شده ای برای صابون وجود ندارد و نمی تواند یک فرآورده حاوی تریاک اثری مانند پاکسازی موضعی پوست داشته باشد.
دکتر مهدی الانصاری با اشاره به اینکه صابون تریاک به صورت قاچاق وارد کشور می شود گفت: – ممکن است در برخی اماکن عمومی مواد مخدر به فروش برسد. صابون تریاک نیز به صورت قاچاق وارد بازار می شد.
وی افزود: چنانچه در بازرسی های میدانی به فروش این محصول توجه شود، جمع آوری و به مراجع قضایی معرفی می شود. اما وجود این محصول در بازار دلیلی بر اخذ مجوز از سازمان غذا و دارو نیست.
الانصاری همچنین به سهولت تهیه این محصولات در برخی اماکن عمومی اشاره کرد و گفت: اگر به برخی اماکن عمومی مراجعه کنید ممکن است برای شما مواد مخدر تهیه کنند! اجناس زیادی در این مکان ها به فروش می رسد. سوال این است: آیا فروشنده ای که در این مکان ها ساندویچ سرو می کند تحت نظارت است؟ اگرچه نظارت وجود دارد اما کار ما در این زمینه محدود است. به مردم توصیه می کنیم از استفاده از این گونه محصولات خودداری کنند و فریب تبلیغات را نخورند.
وی با بیان اینکه استفاده از هر گونه داروی مخدر در محصولات آرایشی، بهداشتی و غذایی جایز نیست، تاکید کرد: اگر این فرآورده ها خاصیت درمانی داشته باشند باید در زمره داروها قرار گیرند و مصرف آن ها جز با نظر پزشک ممنوع است. تجویز می شود و در مراکز عرضه مشخص شده هیچ کس نمی تواند ادعا کند که این محصول دارای اثرات درمانی است و مردم از آن استفاده می کنند.
مدیرکل آزمایشگاه های مرجع سازمان غذا و دارو افزود: هیچ منبع علمی و ثابت شده ای وجود ندارد که فرآورده حاوی تریاک بتواند اثری مانند پاکسازی موضعی پوست داشته باشد. به همین دلیل به افراد توصیه نمی کنیم که تحت تاثیر چنین تبلیغاتی قرار بگیرند و برای رفع مشکلات خود به این محصولات مراجعه کنند.