سخنگوی رسمی هیئت رئیسه مجلس، پیشنهاد رفع فیلتر را یک مشکل قانونی دانست و گفت: هیئت رئیسه مجلس مقررات را رعایت می کند.
به گزارش «انقاتر»، حجت الاسلام علی رضا سلیمی در گفتگو با خبرنگار مهر، در واکنش به اظهارات محمد قاسم عثمانی نماینده مردم بوکان در شورای اسلامی مبنی بر استفاده هیئت رئیسه مجلس. وتوی تصمیم وی مبنی بر حذف طرح انحلال را وتوی آن را در دستور کار قرار نداد و گفت: ابتدا باید اشاره کنم که نمایندگان شورای اسلامی اخیرا جلسه ای با رهبر معظم انقلاب داشتند که در آن مقام معظم رهبری دیدار کردند. تایید شده. مجلس باید آرام باشد. بر این اساس، نمایندگان باید از ادبیات مناسب برای پیگیری موضوعات مورد نظر خود استفاده کنند.
وی گفت: سوال و موضوع مهم دیگر این است که آیا انحلال توسط شورای اسلامی انجام شد و مجلس باید انحلال را حذف کند؟ انحلال در دوره حسن روحانی و توسط شورای عالی فضای مجازی اتفاق افتاد. بر این اساس انحلال به تصویب شورای اسلامی نرسید.
سخنگوی هیأت رئیسه شورای اسلامی تصریح کرد: ممکن است موضوع اینجا پیش بیاید که حتی اگر مجلس انحلال را انجام ندهد، موضوع رفع انحلال باید در مجلس پیگیری شود که این موضوع محل بحث است.
وی تصریح کرد: اکنون بحث حقوقی وجود دارد، با توجه به اینکه شورای عالی فضای مجازی زیر نظر رئیس جمهور در این زمینه تصمیم گیری کرد و این موضوع در حوزه اجرایی بود، آیا مجلس می تواند وارد این موضوع شود موضوع؟ دامنه کند است یا نه؟
نماینده مردم تهران در شورای اسلامی با اشاره به اینکه بحث های تخصصی و حقوقی نباید با جنجال ادامه پیدا کند، گفت: از سوی دیگر بحث حقوقی و کارشناسی این است که با توجه به اینکه مراسم تحلیف مسعود مازیکیان برگزار می شود. هفته آینده برگزار شود، این موضوع باید از رئیس جمهور و شورای عالی فضای مجازی پیگیری شود و شورای عالی فضای مجازی در این خصوص تصمیم گیری کند.
وی افزود: از سوی دیگر بررسی طرح در مجلس یکسری سازوکارهایی دارد و نمایندگان باید آن را دنبال کنند. مثلاً طرح ارائه شده از سوی نمایندگان مجلس نباید مغایر اصل 75 قانون اساسی و بار مالی داشته باشد و چنین مواردی باید در برنامه های مجلس لحاظ شود.
السلیمی گفت: با وجود این ممکن است نماینده ای مدعی شود که من یک فوریت طرحی را تنظیم کرده ام حتی اگر بار مالی داشته باشد و چرا اعلام نمی شود که جمع آوری این گونه طرح ها اعلام نمی شود زیرا قانون به ما اجازه نمی دهد. برای انجام این کار و در هنگام تدوین این طرح در مجلس باید تمامی سازوکارهای قانونی در نظر گرفته شود.
رئیس هیئت رئیسه مجلس گفت: نباید از بحث های حقوقی و فنی و بحث های کارشناسی غافل شویم و استدلال های خود را به زور تحمیل کنیم.
این نماینده تایید کرد: حقیقت این است که ریاست شورای اسلامی به هیچ وجه مانع کار نمایندگان نبوده و نخواهد بود.
نماینده مردم تهران در شورای اسلامی ادامه داد: کمیسیون ریاست مجلس سوگند یاد کرد که آیین نامه داخلی را رعایت کند و بر اساس قانون و آیین نامه داخلی عمل کند و بر این اساس طرح هایی وجود دارد که بار مالی دارد یا فنی دارد. و نقص قانونی دارد و صلاحیت پیشنهاد در مجلس نمایندگان را ندارد.
وی با بیان اینکه بر اساس سوگند وی، ریاست مجلس از آیین نامه داخلی مجلس پیروی می کند، اظهار داشت: در خصوص طرح رفع انحلال و اینکه آیا مجلس می تواند وارد این موضوع شود یا خیر، ایراد قانونی وارد شده است که این موضوع در دست بررسی است و در غیر این صورت مشکل قانونی برای رئیس مجلس وجود ندارد که جلوی طرح نماینده مردم را بگیرد و نیازی به آن نیست.
السلیمی خاطرنشان کرد: امیدوارم چنین بحث هایی در حوزه علمی و حقوقی مطرح شود. آقای عثمانی گفتند من دانشگاهی هستم اما در دانشگاه با این ادب مطرح نمی کنند. البته جای خوشحالی است که آقای عثمانی عذرخواهی کرد و اعلام کرد که این بیانیه را تحت تاثیر احساسات در صحن مجلس مطرح کرده است. از آنجایی که آقای عثمانی وکیل نیست، بهتر است از دلواپسان درباره مبنای حقوقی این موضوع جویا شوید.
entekhab به نقل از هورناز