ایرنا: یکی از اعضای شورای نماینده اتاق بازرگانی ایران گفت: امروزه تعداد نیروی انسانی شاغل در «اسنپ» از تعداد نیروی انسانی شاغل در واحدهای صنعتی بیشتر است و این از تفاوت حقوق و دستمزد ناشی می شود. دستمزد با نرخ تورم
حسین محمدیان کمبود نیروی انسانی را بزرگترین چالش پیش روی کارآفرینان عنوان کرد و افزود: – قشر زحمتکش به دلیل میزان حقوق و دستمزد تعیین شده از سوی دولت نمی توانند از پس تامین مالی خود برآیند، بنابراین ترجیح می دهند واحد صنعتی را رها کرده و در جای دیگری مشغول به کار شوند.
وی تصریح کرد: البته می توان به این افراد حق داد زیرا حقوق کفاف هزینه های زندگی را نمی دهد و از طرفی بسیاری از نیروهای مجرب و فنی در حال خروج از کشور هستند و این امر جامعه کارآفرین را به خطر می اندازد و سخت است. . شرایطی را برای جذب نیروی کار ایجاد کردند.
رئیس کمیته توسعه صادرات اتاق بازرگانی خراسان رضوی در پاسخ به سوالی درباره شرایط کارآفرینان برای جذب نسل Z به عنوان نیروی انسانی جدید در واحدهای تولیدی، گفت: شرایطی که نسل Z از آن برخوردار است نه تنها منحصر به فرد است. در ایران، اما بسیاری از کشورها به این ظرفیت ها به عنوان فرصتی نگاه می کنند
وی ادامه داد: نسل Z در انجام کارهایی که به آنها سپرده شده بسیار جدی است و ثمره فعالیت آنها در هر زمینه ارزش افزوده زیادی دارد، مثلاً کاری که ایلان ماسک با استفاده از نسل Z انجام می دهد بسیار سودآورتر از آنچه است. یک شرکت تولیدی تویوتا می تواند با نیروی کار در میانسالی به موفقیت برسد.
محمدیان با انتقاد از انحلال فضای مجازی در کشور گفت: در شرایطی که اینترنت و فضای مجازی به روی آن محدود یا بسته است، در شرایطی که کارآفرین نتواند شرایط مناسبی را پیدا کند چگونه می توان انتظار داشت نسل Z فعالیت اقتصادی داشته باشد. کار از راه دور و سهولت دسترسی به اینترنت و فضای مجازی برای فعالیت های نسل Z، فرصت های جدیدی را که این نسل می تواند ایجاد کند، از کشور سلب می کند.
استعلام قیمت یکی از مشکلات تجار است
رئیس کمیته توسعه صادرات اتاق بازرگانی خراسان رضوی به دیگر مشکلات پیش روی کارآفرینان اشاره کرد و گفت: برخی کالاها قیمت گذاری کرده اند و تولیدکننده نمی تواند قیمت را تعیین کند و این اجبار در تعیین قیمت، تعادل اقتصادی را به هم می زند.
وی به بحث مالی و سرمایه گذاری کشور پرداخت و افزود: در کشورهای توسعه یافته اگر کارآفرینان برنامه و ایده داشته باشند یا از بانک ها یا بازار سرمایه کمک می گیرند یا سرمایه گذار خارجی جذب می کنند و متاسفانه کارآفرینان ایرانی در هر سه مورد در وضعیت جدی قرار دارند. وضعیت. مشکل سرمایهگذاری خارجی در کشور به دلیل تحریمهای اقتصادی و عدم الحاق به FATF به شدت کاهش یافته است و سرمایه بانکها نیز به دلیل سیاستهای کاهش تورم وضعیت خوبی ندارند.
محمدیان گفت: استفاده از بازار سرمایه نیز با توجه به نسبت های پولی و هزینه های بسیار بالا در این بازار، توجیه اقتصادی ندارد و به همین دلیل در چند سال گذشته برای توسعه زیرساخت های تولید علاوه بر آن، در سرمایه گذاری ثابت تاخیر داشته ایم. به دلیل تحریمهای بینالمللی و ورود نکردن فناوریهای مدرن به کشور، این موضوع نیز چالشی برای ایران در رقابت با کشورهای همسایه ایجاد کرد.
یکی از اعضای هیئت اتاق بازرگانی ایران گفت: با مشکل زیرساخت های انرژی کشور مواجه هستیم چرا که برق واحد تولیدی 2 تا 3 روز در هفته قطع می شود و اگر برق به موقع تامین نشود، برق کشور قطع می شود. توسعه صنعتی نیز با چالش مواجه خواهد شد.
وی گفت: انرژی ارزان و فراوان همواره یکی از مزیت های صادراتی ایران بوده است و در این بخش نیز با مشکل مواجه بوده ایم و در حال از دست دادن مزیت صادرات کالاهای تولیدی خود هستیم.
محمدیان بیان کرد: فضای ناامیدی و ناامیدی در کشور حاکم است و کارآفرینان داخلی جذب کشورهای دیگر می شوند و با خروج پول، تجار و سرمایه گذاران از کشور مواجه هستیم که هر کدام به تنهایی می توانند چالش بزرگی ایجاد کنند. برای کشور .