غنی‌نژاد: ناترازی بانکی ریشه در اقتصاد دستوری دارد

تبلیغات بنری


هورناز (hornaz.ir):

ایرنا: یک استاد اقتصاد گفت: آشفتگی بانکی ریشه در اقتصاد و قیمت های ثابت دارد، یعنی در نیم قرن اخیر اکثر سال ها در اقتصاد ایران وقتی نرخ سود را بررسی می کنیم، اگر تورم را محاسبه کنید، قیمت ها را محاسبه کنید. منفی هستند و بازاری داریم که با قیمت های منفی کار می کند.

موسی غنی نژاد چهارشنبه شب افزود: وام های بانکی یکی از معضلاتی است که منجر به عدم تناسب نظام بانکی می شود و در نهایت منجر به چاپ پول و تورم می شود.

وی با بیان اینکه زوایای فراموش شده اقتصاد ایران مربوط به رابطه قانون و اقتصاد است، گفت: اگر به وضعیت کنونی اقتصاد نگاه کنیم; بدترین وضعیتی که یک کشور می تواند داشته باشد تورم است و به غیر از اواسط دهه هشتاد که ایران به دلیل افزایش درآمدهای نفتی رونق صنعتی داشت، در 20 سال گذشته با تورم دست به گریبان بوده و شرایط اقتصادی نیز با آن مواجه بوده است. . در مورد رکود تورم در چند سال اخیر، وضعیت بدتر شد زیرا تورم برای مدت طولانی افزایش یافت و تقریباً دو برابر شد.

غنی پور اضافه کرد: اگرچه آمارهای کلان اقتصادی نشان می دهد که سه تا چهار درصد توسعه یافته ایم، اما نباید فریب خورد، زیرا مربوط به کار عمومی مردم نیست و مربوط به بنگاه های بزرگ دولتی و غیردولتی است.

این مدرس دانشگاه اختلافات مربوط به صندوق های بازنشستگی را نگران کننده خواند و گفت: بیش از 12 درصد بودجه برای تامین کسری اختصاص می یابد و چشم اندازی برای کاهش آن وجود ندارد، شاید دولت مجبور به استفاده از مردم شود. بودجه برای پوشش صندوق های بیمه و بازنشستگی، این نارضایتی تنها مالی نیست، بلکه نظام بانکی نیز از نارضایتی رنج می برد و این موضوع یکی از دلایل افزایش تورم است.

وی گفت: مشکل اصلی در چنین شرایطی به اقتصاد دستوری مربوط می شود، اقتصاد دستوری دو وجه دارد یکی قیمت گذاری منطقی است که دولت در همه بازارها قیمت گذاری می کند و قسمت دوم مجوزها و مقرراتی است که در آن دخالت می کند. اقتصاد، بدون هیچ کاری بدون اجازه و مداخله نمی توان انجام داد.» اقتصاددانان می گویند که ریشه تورم کسری بودجه است، البته سایر کسری ها نیز موثر هستند و کسری بودجه نتیجه یارانه قیمت هاست.

غنی نژاد تصریح کرد: این قیمت گذاری دستوری بخشی از نارضایتی را در بین حامل های انرژی ایجاد کرده است، البته این فقط قیمت گذاری بازار نیست، بلکه قیمت گذاری خارج از منطق اقتصاد است، منطق بازار می گوید هر کالایی باید فروخته شود. با قیمتی که نزدیک به آن باشد یا نظم بازار شکسته شود.

این معلم دانشگاه گفت: هر چیزی که متعلق به دولت است در فروش آن منطق اقتصادی را رعایت نمی کنند.

وی در پاسخ به این سوال که چرا اقتصاد دستوری پذیرفته شد، گفت: بحث اقتصاد دستوری که مورد قبول مردم و سیاستمداران است، به نظر من غفلت اصلی «حق» است، اگر قیمت تمام شود. تعیین شده توسط دولت یا بازار و نیازهای مردم و جامعه افزایش می یابد حتی اگر حق تضییع شده باشد مهم است، اما این اظهارات قابل قبول نیست.

این استاد دانشگاه با طرح این سوال که آیا تنها با سود می توان نظام اقتصادی را مدیریت کرد؟ وی خاطرنشان کرد: سیاستمداران می گویند سود در سیاست مهمتر از حقیقت است، اما سوال اینجاست که چه کسی ربط را تشخیص می دهد؟ شورای تشخیص باید این کار را بکند، چون – با مشکلاتی مواجه است، چرا اینطور شد؟ با توجه به این که به مقصودی که لازمه تضییع حق است انجام شده است.

وی افزود: وقتی سیاستمداران هدف را مهمتر از حقیقت می دانستند، برای حل مشکل به این نقطه رسیدیم، نیازی به تشکیل همایش دیگری برای حل مشکل هیئت امتحانی نیست، اما راه حل مشکل ما می تواند باشد. حل شد. برگردیم به حقیقت، حق یکی از نام های خداوند است، اهمیت حقیقت در تفکر دینی به حدی است که می گویند به نام خداست.

گانی پور با نشان دادن اینکه نظام اقتصادی را فقط با سود می توان مدیریت کرد؟ وی افزود: قیمت منفی در بازار معنایی ندارد، وقتی قیمت های منفی را تعیین می کنید حق برخی ضایع می شود.

وی خاطرنشان کرد: اگر اصلاحات اقتصادی داریم، خط قرمز نباید «منافع سیاسی» باشد، بلکه حقوق مردم باید همکاری نزدیک داشته باشد، حقوق رعایت نمی شود، فساد منجر به فساد می شود.

در این نشست جمعی از فعالان اقتصادی منطقه یزد حضور داشتند.

تبلیغات بنری

منبع : پایگاه خبری entekhab

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *