دفاع پرس: امیر گلفام گفت: جنگ شناختی بر باورها، فرهنگ، اخلاق، آداب، افکار، عقاید و سیستم عصبی جامعه هدف تأثیر گذاشته و زمینه را برای پیشروی دشمن فراهم کرده است.
امیر سرتیپ ابراهیم گلفام معاون فرهنگی و جنگ نرم ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه امروزه کشورها به این باور رسیده اند که جنگ شناختی یکی از موضوعات مهم و مولفه های موثر در دستیابی به اهدافشان است، گفت: بیان کرد: در گذشته جنگ های سختی وجود داشته و افزایش یافته است و امروزه نیز تجهیزات و فناوری در حوزه جنگ جامد سرمایه زیادی را به خود اختصاص داده و فناوری های بسیاری در آن نهفته است و این موضوع همچنان مطرح است. دستور کار ما کشورهای مختلف.
امیر سرتیپ گلفام با اشاره به ماهیت اشغالگری، تجاوزگری و هژمونی نظام سلطه گفت: کشورهای مسلط با استثمار سایر کشورها سرمایه های زیادی جمع کرده اند و از این طریق صنایع نظامی و نظامی خود را توسعه داده اند. از فناوری های بالایی برخوردارند و هر جا که لازم بدانند از قدرت نظامی خود به عنوان عامل برتری استفاده می کنند تا بتوانند به اهداف خود برسند.
معاون فرهنگی و جنگ نرم ستاد کل نیروهای مسلح افزود: هر چه این فناوری در حوزه جنگ سخت بالاتر باشد سرعت کار و پیروزی واقع بینانه تر خواهد بود. انجام می دهد طبیعتاً رژیم حاکم امروزی به این نتیجه رسیده است که جنگ و عملیات نظامی بسیار پرهزینه و دشوار است و ممکن است نیروی انسانی زیادی را از دست بدهد. از این رو مدت ها روی ذهن، افکار و باورهای جامعه هدف کار کردند. به عبارت دیگر جنگی را با عنوان «جنگ مقدماتی مؤثر علیه جنگ سخت» طراحی و اجرا کردند. جنگی که از آن به عنوان “جنگ شناختی” یاد می شود.
وی بیان کرد: در جنگ شناختی، دشمن با هزینه ای بسیار کمتر از جنگ نظامی و با حرکت آهسته و غیرمنتظره و زمانی که خواسته های دشمن در آن برآورده شود، سعی می کند باورهای ذهنی جامعه هدف را با توجه به ویژگی های خود تغییر دهد. جامعه بدون هیچ اقدامی ارتش آن جامعه سقوط می کند.
امیر گلفام افزود: اگر در پی جنگ شناختی نیاز به تحمیل جنگ سخت به دولت و جامعه هدف باشد، هزینه، انرژی و زمان بسیار کمتری را صرف می کنند و نتیجه می گیرند. زیرا جنگ شناختی بر باورها، فرهنگ، اخلاق، آداب و رسوم، افکار، عقاید و سیستم عصبی جامعه هدف تأثیر گذاشته و زمینه را برای پیشروی دشمن فراهم می کند.
معاون فرهنگی و جنگ نرم ستاد کل نیروهای مسلح تصریح کرد: برخی افراد هوشیاری لازم برای جنگ شناختی را ندارند و به قدرت و تاثیر اقدامات شناختی پی نمی برند. لذا در مواجهه با این جنگ مورد غفلت قرار می گیرند.
وی تصریح کرد: در عرصه نظامی به پیشرفت های زیادی دست یافته ایم و قدرت بازدارندگی که کشورمان از آن برخوردار است به جهانیان نشان داده شده است. اما نمی توان این موضوع را در دنیای – یک توانایی جامع و کامل دانست; بلکه باید توانمندی های خود را در حوزه جنگ نرم و جنگ شناختی افزایش دهیم.
امیر گلفام افزود: قدرت های جهانی و بازیگران مختلف در این منطقه علاوه بر حضور نظامی، جنگ دانش را نیز برای تسهیل در رسیدن به اهداف خود به راه انداخته اند. بنابراین، اگر بخواهیم از این ظاهر، احساس، سبک و استراتژی جدید غافل شویم، قطعاً آسیب خواهیم دید. ستاد کل نیروهای مسلح به عنوان سازمانی که وظیفه تامین امنیت کشور و حفظ منافع ملی را بر عهده دارد، با تجهیزات و فنون مرتبط با عرصه سخت جنگ و ضمن انجام رزمایش های مختلف، تمام تلاش خود را به کار گرفته است. اقدامات مختلفی برای آماده سازی نیروهای مسلح انجام شده است.
معاون فرهنگی و جنگ نرم ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به اینکه این ستاد در سازمان بزرگ نیروهای مسلح مسئولیت دانش نظامی را بر عهده دارد، گفت: با توجه به ساختار و سازماندهی ستاد کل نیروهای مسلح. معاونت فرهنگی و تبلیغات دفاعی نیروهای مسلح به معاونت «فرهنگی و نرم» تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه در جنگ نرم علاوه بر مقابله با جنگ سخت دشمن، مقابله با هجمه ها را نیز بر عهده داریم، تصریح کرد: برای این رویارویی برنامه ریزی های لازم تدوین شده و ستاد کل نیروهای مسلح ساختار آن را پیش بینی کرده است. بر این اساس ادارات در زمینه جنگ شناختی و مقابله با جنگ نرم دشمن فعالیت می کنند.
امیر گلفام خاطرنشان کرد: برنامه های مختلفی را در دانشگاه های نیروهای مسلح برگزار کردیم که شامل همایش ها و همایش های مختلفی در حوزه جنگ شناختی و جنگ نرم بود که نتایج بسیار خوبی به دست آورد.