ممنوعیت صادرات پسته ایران به اتحادیه اروپا به دلیل آلودگی به افلاتوکسین / اتحادیه اروپا برای بهبود کیفیت پسته صادراتی، به ایران ۶ ماه مهلت داد

تبلیغات بنری


هورناز (hornaz.ir):

ایسنا: یکی از اعضای هیات مدیره انجمن پسته با بیان اینکه قرار بود صادرات پسته ایران به اتحادیه اروپا به دلیل آلودگی لغو شود، اعلام کرد: اتحادیه اروپا پس از پیگیری های انجام شده، شش ماه دیگر به صادرکنندگان پسته فرصت داد. .

مظفر محمدی ضمن اعلام این خبر اظهار داشت: اتحادیه اروپا به تولیدکنندگان و صادرکنندگان پسته ایرانی 6 ماه فرصت داد تا اقدامات لازم را برای ارتقای کیفیت پسته و رفع آلودگی آن به آفلاتوکسین انجام دهند.

وی افزود: اتحادیه اروپا از حدود یک سال پیش نسبت به احتمال ممانعت از ورود پسته ایران به اتحادیه اروپا هشدار داده بود، اما متاسفانه به نظر می رسد به دلیل برخی سهل انگاری ها اقدامات لازم برای رفع آلودگی و بهبود کیفیت انجام نشده است. محصول پسته تولید می شود و باید اعلام کرد که این ممنوعیت به زودی اجرایی خواهد شد.

وی تصریح کرد: پسته یک محصول ملی است و صادرات آن به ایران اهمیت زیادی دارد. بنابراین نباید اجازه دهیم که به روند صادرات آسیبی وارد شود. البته سال گذشته ورود خودروسازان به عرصه صادرات پسته باعث شد تا در روند صادرات این محصول اختلالات زیادی ایجاد شود زیرا تجربه لازم در این زمینه را نداشتند و باعث شد پسته ایرانی در بازارها به نمایش درآید. قیمت آن کمتر از قیمت بین المللی در بازارهای صادراتی است و به همین دلیل صادرکنندگان پسته واقعی در فرآیند قیمت گذاری با چالش مواجه هستند.

این فعال اقتصادی خاطرنشان کرد: پس از انتشار مصوبه اتحادیه اروپا مبنی بر ممنوعیت ورود پسته به اروپا، رایزنی های انجمن پسته، اتحادیه خشکبار، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت امور خارجه و تشکیل جلسه یک ساعته آغاز شد. در مقر اتحادیه اروپا برگزار شد و تلاش کردیم تا تاریخ نهایی را به دست آوریم تا اقدامات لازم برای ارتقای کیفیت محصول پسته، انجام تست های حرفه ای تر و بهبود روش های نگهداری انجام شود. نگهداری و ارسال محموله پسته.

عضو هیات اتاق ایران افزود: خوشبختانه اتحادیه اروپا 6 ماه دیگر فرصت داده است تا بتوانیم اصلاحات لازم را در خصوص محصول پسته انجام دهیم. امیدوارم از این فرصت بهترین استفاده را ببریم و نگذاریم بازارهای صادراتی کشور زیر بار تحریم ها از بین برود.

النا نیز در خبری نوشت: یکی از اعضای هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران از ممنوعیت صادرات پسته ایران به اتحادیه اروپا از ۷ آبان به دلیل آلودگی به آفلاتوکسین خبر داد و گفت: اتحادیه در تلاش است. برای جلب رضایت اتحادیه اروپا و حل این مشکل.

سیامک شهریاری، عضو هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران، آلودگی پسته صادراتی ایران به آفلاتوکسین را تایید کرد و توضیح داد: متأسفانه وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به اخطار اتحادیه اروپا عملکرد مناسبی نداشته است. پاسخ قانع کننده ای به آنها نداد. علاوه بر پاسخ بسیار دیرهنگام، اتحادیه اروپا نیز اعلام کرد که از 18 نوامبر (28 آبان) اجازه واردات پسته ایران را نخواهد داد، اما وزارت جهاد کشاورزی تا زمانی که اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران حدود دو مورد از این موضوع را در جریان قرار نداده بود. هفته ها پیش موضوع مشخص شد و اکنون رئیس اتحادیه به اروپا سفر کرده و طرف اروپایی در جلسات مختلف قول داده است تا شرایط را برای موافقت اتحادیه برای ادامه خرید پسته از ایران، اتحادیه اروپا فراهم کند. وی اعلام کرد این آخرین فرصتی است که به ایران داده شده تا از افزایش آفلاتوکسین در محصول پسته جلوگیری کند.

وی افزود: در نهایت بخش خصوصی برای حل این مشکل تلاش کرد اما وزارت کشاورزی در این زمینه اقدام مناسبی انجام نداد. در همین حال اتحادیه جلسات مختلفی در این زمینه با وزارتخانه برگزار کرد و پاسخ وزارت جهاد کشاورزی این بود که اتحادیه اروپا صادرات پسته ایران به این منطقه را ممنوع خواهد کرد.

شهریاری تشکیل آفلاتوکسین را ناشی از فرآوری نامناسب و تاخیر در برداشت پسته دانست و تاکید کرد: وزارت جهاد کشاورزی باید در این زمینه ورود کند و از این اشتباهات جلوگیری کند.

یکی از اعضای هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران تصریح کرد: به دلیل چنین پیشنهاداتی ارزش صادرات پسته ایران از 2.5 میلیارد دلار به کمتر از یک میلیارد دلار کاهش یافت و آمریکا و ترکیه در این بازار با ایران رقابت می کنند.

استانداردها را رعایت کنید تا پسته ممنوع نشود

سیدرضا نورانی رئیس فدراسیون ملی محصولات کشاورزی ایران نیز در این باره اظهار نظر کرد و گفت: باید استانداردهای جهانی را رعایت کنیم تا این موضوع بهانه ای برای اروپایی ها نشود و برای ممنوعیت پسته ایرانی اقدام نکنند.

وی افزود: علل ایجاد آفلاتوکسین در پسته مبدا تنها به فرآیند تولید و فرآوری محدود نمی شود، حتی پسته را می توان در داخل ایران آزمایش کرد و فاقد آفلاتوکسین بود، اما در مسیرهای طولانی حمل و نقل دریایی و یا در انبارها در معرض این سم قرار می گیرد. . . او مبتلا می شود

نورانی ادامه داد: همچنین تعدادی از صادرکنندگان در کشور پسته را برای صادرات مجدد به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس برده و در کیسه های 30 تا 50 کیلوگرمی در انبارهای این کشورها نگهداری می کنند و در نهایت این عوامل باعث کاهش می شود. در حجم تولید و جایگاه پسته ایران در بازار جهانی.

تبلیغات بنری

منبع : پایگاه خبری انتخاب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *