فارس: مشاور رهبر انقلاب در امور بین الملل به برگزاری رزمایش مشترک ایران و آذربایجان اشاره کرد و گفت: این رزمایش ها نشان از افزایش اعتماد متقابل دو کشور دارد و انشاالله نقطه عطفی در روابط خواهد بود. تاریخچه منطقه و برقراری صلح و امنیت در این منطقه حساس.
علی اکبر ولایتی مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بین الملل در پاسخ به این سوال که رزمایش مشترک ایران و آذربایجان چه اهمیتی دارد؟ وی بیان کرد: مانورهای نظامی مشترک ایران و آذربایجان رویداد مهمی است که در نتیجه سیاست های حکیمانه مقام معظم رهبری در قفقاز جنوبی رخ داده و نشان از تقویت روزافزون روابط برادرانه و حسن همجواری جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی ایران دارد. آذربایجان. جمهوری آذربایجان
وی افزود: دو کشور مانند ایران و آذربایجان بسیار به هم نزدیک هستند زیرا این دو کشور تاریخ، مذهب، زبان، فرهنگ، سنت ها و علایق مشترک دارند.
یکی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام تایید کرد که ایران اولین کشوری بود که در سال 1918 میلادی برابر با 1297 شمسی که دولت مستقل آذربایجان تحت عنوان دولت برابری به ریاست محمد امین رسول زاده تشکیل شد، آن را به رسمیت شناخت. باز هم در سال 1991 پس از فروپاشی شوروی سابق، جمهوری اسلامی ایران جزو اولین کشورهایی بود که این کشور را به رسمیت شناخت.
ولایتی افزود: در سال های اخیر پس از حادثه اوکراین، آمریکا در پوشش ناتو قصد نفوذ به منطقه قفقاز جنوبی و ایجاد جایگزینی را داشت که توجه روسیه را که بر اوکراین متمرکز بود در منطقه جلب کند. قفقاز جنوبی.
جمهوری اسلامی ایران به شدت با نفوذ آمریکا و پیروان منطقه ای آن مقابله کرد و از شکل گیری چنین توطئه ای در امتداد مرزهای شمال غربی خود جلوگیری کرد. جمهوری اسلامی.
وی افزود: در همان زمان غرب به رهبری آمریکا و همراهی برخی از متحدانش اقداماتی انجام داد که نشان داد غرب و ناتو در قفقاز جنوبی نیت درستی ندارند.
مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل گفت: مخالفت جمهوری اسلامی ایران با بازگشایی کریدور زنکزور به این دلیل است که غرب با طراحی آمریکا در پوسته ناتو قصد ایجاد وسایل حمل و نقل بین شرق را داشت. و غرب از طریق آذربایجان کار در دریای خزر و آسیای مرکزی به کندی پیش می رفت و متوجه نشد که فقط ایران با زیرکی مقام معظم رهبری این توطئه را عمیق تر کرده است و بر خلاف غربی ها که نیت خیر ندارند، جمهوری اسلامی ایران. ایران واقعاً خواهان منافع و رفاه ایران است. برادران آذربایجانی اش.
وی افزود: طبیعی بود که برای درک متقابل در این زمینه به زمان نیاز داشتیم و اکنون به نتایج مشترکی رسیده ایم، چرا که در عرض چند ماه سه مانور مشترک انجام شد و زبان نشان دهنده افزایش اعتماد متقابل بین دو کشور است. و خداوند به ما توفیق عطا کند، نقطه عطفی در تاریخ منطقه و برقراری صلح و امنیت در این منطقه حساس.
رزمایش مشترک یگان های ویژه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان با عنوان رزمایش مشترک ارس از روز گذشته در کل محدوده شهرستان مرزی اصلاندوز در استان اردبیل آغاز شد و تا پایان سال ادامه دارد. 4 روز با حضور نیروهای ویژه دو کشور در ارتفاعات صعب العبور مناطق مرزی شمالی کشور.
هدف از این رزمایش تقویت روابط دوجانبه و همکاری مشترک در مبارزه با گروههای مسلح غیرقانونی سازمانیافته، امنیت مشترک مرزی، افزایش توان نظامی و گسترش همکاریهای دفاعی در سطوح عملیاتی و تاکتیکی بر اساس توافقهای منعقده در راستای منافع مشترک دو کشور است. کشورها