پرشیا: داوطلبان آزمون سراسری 1403 واجد شرایط شرکت در آزمون 1404 نمی باشند، این متقاضیان با ثبت آگهی در سامانه پرشین من درخواست لغو این استثناء را داشته اند.
قبول شدگان در آزمون سراسری 1403 که بر اساس اعلام سازمان سنجش آموزش کشور حق شرکت در آزمون 1404 را ندارند با ثبت کمپین در سامانه فارس من خواهان لغو این استثنا شده اند.
این موضوع برای متقاضیان آزمون کارشناسی ارشد و دکتری پیش آمده که در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی حل شد، داوطلبان کنکوری خواستار رفع این مشکل برای متقاضیان آزمون سراسری نیز هستند.
داوطلبان می گویند ممنوعیت شرکت پذیرفته شدگان در کنکور سال قبل منطقی است اما طبق تبصره 3 ماده 5 قانون « ارزشیابی و آموزش در مدارس عالی و مراکز آموزش عالی کشور»، طبق مصوبه شورا در تاریخ 19 شهریور 1392، نحوه پذیرش دانشجو در دانشگاه هر ساله بسته به ظرفیت رشته ها و درخواست متقاضیان و قبل از ثبت نام از طریق سازمان سنجش تعیین می شود. آموزش و پرورش کشور اعلام می شود. باید یک سال پیش به داوطلبان اعلام می شد نه یکباره در اداره ثبت احوال و بعد از اینکه قبول شدگان سال گذشته به امید شرکت مجدد در کنکور بعدی مدارک را در پذیرفته شده ارائه نکردند اعلام می شود. زمینه
یکی دیگر از دلایل اعلام این تقاضای متقاضیان این است که به دلیل زمان نامناسب، انتخاب رشته دانشگاه فرهنگیان قبل از انتخاب رشته اصلی انجام شده و انصراف دیر به متقاضیان اعلام شده است.
همچنین دلیل دیگری که کاندیداها در این مورد می گویند این است که این قانون در 29 شهریور در شورا تصویب و در 12 مهرماه ابلاغ شده است که باید بدون اطلاع رسمی اجرا شود، این همان عقاب بدون بیان است و کاملا غیرقانونی است. .
به گفته یکی از داوطلبان، سازمان سنجش حتی به دانش آموزان اجازه اطلاع از این موضوع را نداد، زیرا بسیاری از دانش آموزان قبل از تصویب این قانون، رشته خود را انتخاب کرده بودند و دیگر از این موضوع مطلع نبودند تعداد کمی بودند که تمام گزینه های ویرایش خود را تمام کرده بودند و عملاً هیچ راه حلی برای مشکل نداشتند
یکی دیگر از نامزدهای انتخاباتی موضوع قربانی شدن دانشجویانی را که حتی در دانشگاه ثبت نام نکرده اند مطرح کرد و گفت: برخی از متقاضیان حتی در دانشگاه ثبت نام نکرده اند اما از شرکت در کنکور منع شده اند و سال آینده سرباز می شوند و نخواهند شد. نمی توانند در آزمون ورودی شرکت کنند
نامزد دیگری نیز می گوید در سال ۱۳۹۸ دیوان عدالت انصراف از کنکور را خلاف شرع و قانون اساسی تشخیص داد و آن را لغو کرد.
برخی از داوطلبان همچنین به مصاحبه معاون رئیس جمهور و سخنگوی دولت در خصوص رفع توقیف اشاره کردند و گفتند که سخنان این مسئولان تصور نادرستی ایجاد کرد و بسیاری از داوطلبان به همین دلیل ثبت نام نکردند و دانشگاه را ترک کردند.
یکی دیگر از دلایل داوطلبان این است که گفته شد دیگر فرصتی برای بازگرداندن معدل وجود ندارد، خیلی از بچه ها با عجله انتخاب رشته کرده اند، اما اخیرا همین قانون تغییر کرده و دوباره امکان بازگرداندن معدل داده شده است، پس چرا در طول انتخاب در رشته ما چیزی گفته نشده است تا بچه ها بتوانند انتخاب خود را روشن و قابل درک کنند، از این تغییرات به ما فکر کنید.
یکی از داوطلبان هم گفت که انگار قرار است پیش هم برویم، مسئول موسسه به نهاد دیگری به ما می گوید که وزیر مشکل را حل می کند.
دیگری با بیان اینکه قانون برای همه یکسان است، گفت: قانون باید در همه مقاطع یکسان باشد، ممنوعیت کنکور سراسری 1404 برای دانشجویان و همچنین ممنوعیت کنکور کارشناسی ارشد و دکتری لغو شود. . به گفته مهاجران.
پاسخ مسئولان به پذیرفته شدگان 1403 در خصوص مردودی کنکور
رضا محمدی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور نیز در پاسخ به این درخواست اعلام کرد که عدم محدودیت پذیرش، برنامه ریزی تحصیلی در دانشگاه ها را مختل کرده است و عدالت آموزشی در دانشگاه های کشور زیر پا گذاشته می شود ، امکان ندارد هر متقاضی هر زمان که خواست در آزمون شرکت کند. شرکت کرده و پس از قبولی خودداری کرده و به حقوق سایر متقاضیان علاقه مند لطمه وارد کند.
در ادامه احسان عظیمیرود، سخنگوی کمیسیون شورای اسلامی در این زمینه گفت: در این زمینه بسیار تحقیق کردم، با وزیر علوم و رئیس سازمان سنجش صحبت کردم و سوابق بررسی شد. صحبت های سخنگوی دولت و معاون حقوقی رئیس جمهور که سازمان سنجش است، به نظرم قابل قبول است.
وی افزود: سازمان سنجش طبق برنامه زمان بندی به وظایف خود عمل کرده است و به نظر می رسد پیگیری این موضوع از نظر قانونی صحیح نیست، اما به دنبال داوطلبانی هستیم که مورد ظلم قرار نگیرند، هر جا شاهد ظلم باشیم. قطعا در مقابل آن بایستید، اما در این مورد ظلم نشد، اما مشکل اینجاست که متاسفانه سازمان سنجش و شورای عالی انقلاب فرهنگی در 15 شهریور اطلاع رسانی درستی نکرده است. بهتر بود به صورت رسمی در دفترچه چاپ می شد. اطلاعیه های رسانه ای برای آگاهی داوطلبان از این موضوع صورت گرفت تا این مسائل بدون هشدار پیش نیاید.
عسگریان ادامه داد: البته مسئولان مصاحبه ها را انجام دادند اما شاید در بازنشر مصاحبه ها دقت نکردند، چرا که منظورشان همان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری بود و ممکن است برخی از متقاضیان موسسه بر اساس انصراف یا ثبت نام نکرده باشند. همان مصاحبه ها باید برنامه ای اندیشیده شود.
مدیر تحقیقات ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: پیشنهاد ما این است که وزارت علوم و وزارت بهداشت همکاری کنند تا این افراد ثبت نام کنند یا خروج آنها محدود شود اما اگر مصوبه تغییر کرده است، بعید است که چنین اتفاقی رخ دهد و تصمیمی برای تغییر آن وجود ندارد.
محمدحسین ساعی، یکی از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز گفت: تفاوت این متقاضیان با متقاضیان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در این است که پس از انتخاب رشته خود اطلاعات دریافت کرده اند و یا باید مجددا این کار را انجام دهیم. . انتخاب رشته فعال شد یا محدودیت رفع شد، با توجه به هزینه بالای فعالسازی انتخاب رشته برای کشور، شورا تصمیم به رفع ممنوعیت گرفت.
وی با بیان اینکه بعید است محرومیت متقاضیان شرکت در آزمون سراسری رفع شود افزود: البته تعدادی از این متقاضیان ثبت نام نمی کنند.
ساعی ادامه داد: برای تصمیم گیری نظر همه نهادهای ذیربط پرسیده و بحث می شود و سپس جمع بندی بررسی به شورا ارائه می شود که بسیار است.
به گفته یکی از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، به نظر می رسد پرونده این داوطلبان از نظر دوستان شورا بسته شده است، اما همچنان پیگیری هایی برای چاره جویی برای کسانی که دارند. ثبت نشده است