پرریسک‌ترین شهر ایران از نظر فرونشست زمین، اصفهان است/ بسیاری از آثار تاریخی اصفهان از جمله میدان نقش جهان، ۳۸۵ مرکز آموزشی و ۲۸۰ مسجد در پهنه‌ی فرونشست قرار دارند /۱۱ استان کشور، بالای ۱۰ سانتی‌متر فرونشست در سال دارند که بسیار عدد بزرگی است / در ۵ الی ۱۰ سال آینده به یک بحران فراگیر می‌رسیم که برای اقدام دیر است

تبلیغات بنری


هورناز (hornaz.ir):

بحران افول به اماکن تاریخی و امکانات اولیه شهر نیز وارد شده است. ورود فرود به وسط زمین ورزشگاه نقش جهان اصفهان، میدان نقش جهان، فرودگاه اصفهان، منطقه 7 شیراز، مناطق تهران و کرج و بسیاری از شهرهای ایران. زنگ خطر فرود جدی اما خطرناک را به صدا درآورده اند و اقدامات موثر همچنان در این منطقه در حال انجام است.

علی بیت اللهی، رئیس مرکز زلزله‌های مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی درباره تعریض فرونشست در اصفهان به «اصفهان» گفت: فرونشست اصفهان از سال 1396 به سمتی که جریان دائمی زمین‌ها در آن جریان دارد شدت گرفته است. زاینده است.» میله بریده شده است. به نظر من خطرناک ترین شهر ایران از نظر فرونشست زمین اصفهان است. منبع آب زیرزمینی اصفهان که سرچشمه جاده زاینده بود قطع شد از سوی دیگر کشاورزی، چاه‌ها، روش‌های قدیمی آبیاری و کشت‌های آبی ادامه دارد. به این ترتیب سطح آب زیرزمینی اصفهان هر سال یک متر کاهش می یابد. فرونشست زمین قسمت های شمالی زاینده رود را نیز شامل می شود که بیشترین قسمت شهر را در بر می گیرد. با حرکت به سمت شمال شهر، از جمله حبیب آباد و ذوال آباد، شاهد کاهش بیشتری هستیم. »

وی در خصوص بیشترین میزان فرونشست در اصفهان گفت: بیشترین میزان فرونشست در اصفهان سالانه 15 سانتی متر است که تقریباً 385 مرکز آموزشی اعم از مدارس، دانشگاه ها و مؤسسات آموزشی را در محدوده فرونشست قرار داد. 280 مسجد در معرض ریزش قرار دارند و برخی از این مکان ها تاریخی هستند. بسیاری از آثار تاریخی اصفهان از جمله میدان نقش جهان و با وقوع و ادامه فرونشست، ترک‌ها و شکاف‌های متعددی در برخی از اضلاع این میدان مشاهده شد. ما چندین گزارش در مورد این پدیده منتشر کردیم. در محوطه ورزشگاه نقش جهان این موضوع به سه سال پیش برمی گردد. به دلیل وجود خاک‌های متفاوت در شمال اصفهان، ترک‌های ناشی از فرونشست زمین در آنجا مشاهده و ثبت شد. »

وی افزود: 11 استانداری کشور سالانه شاهد افت بیش از 10 سانتی متری هستیم که این اعداد از نظر مهندسی بسیار خطرناک است، اما به نظر می رسد از نظر اعداد زیاد عادت کرده ایم. نکته تاسف بار این است که تاکنون هیچ اقدام نظارتی برای کاهش میزان فرونشست زمین صورت نگرفته است که نتایج روشنی به همراه دارد و در پنج تا ده سال آینده به یک بحران همه جانبه خواهیم رسید. برای اقدام خیلی دیر است. ما اکنون لحظات حساسی را پشت سر می گذاریم و دولت چهاردهم باید به این موضوع توجه ویژه ای داشته باشد.

بیت الله درباره افزایش خطر زلزله در اصفهان گفت: رابطه ای بین فرونشست زمین و وقوع زلزله پیدا نکردم. اگرچه برخی معتقدند که فرونشست زمین ممکن است باعث افزایش فحشا شود، اما من در مطالعه خود رابطه آماری معنی داری پیدا نکردم. به نظر من نکته مهم این است که به دلیل وقوع فرونشست زمین در محدوده وسیعی از شهر اصفهان از جمله تحت تأثیر بافت های فرسوده در این شهر، ترک ها و ترک های زیادی در ساختمان ها به وجود می آید. شکی نیست که ساختمانی که در اثر فرونشست ستون ها و دیوارهایش ترک خورده است، توانایی خود را در مقاومت در برابر زلزله از دست داده است. اگرچه اصفهان بر اساس آیین نامه 2800 منطقه پرخطری نیست و میزان زلزله در اصفهان کمتر از اصفهان و تبریز است، اما به دلیل فرونشست زمین، حتی زلزله های متوسط ​​خسارات جدی وارد می کند. »

مدیر مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی درباره فرونشست زمین در شیراز، مشهد و تهران گفت: نمونه مشابهی برای اصفهان با این میزان فرونشست نداریم. تاثیر فرونشست در کلانشهرهای تهران از جمله مناطق 17-18-19-11 ما در شمال غرب مشهد و شیراز نیز بسیار زیاد است. به دلیل کاهش سطح آب مهارلو، منطقه جنوب شرقی شیراز، یعنی منطقه هفتم، تحت تاثیر فرونشست قرار گرفت و در استان فارس شهرهایی مانند مارودشت و داراب، بیشترین میزان فرونشست زمین را دارند منطقه رفسنجان و بهرمان که این میزان به طور کلی به بیش از 38 سانتی متر می رسد، به استثنای استان گیلان که اثرات فرونشست زمین در آن به صورت ملموس و قابل مشاهده ثبت نشده است، به طور کلی بسیار ترسناک است. رانش زمین در تمامی استانداری های کشور.

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *