گونه کمیاب و در حال انقراض پرنده هما در پاوه مشاهده شد

تبلیغات بنری


هورناز (hornaz.ir):

ایرنا: رئیس اداره محیط زیست شهرستان بافه گفت: پرنده در حال انقراض هما (مرغ استخوان خوار) توسط کارشناسان محیط زیست این شهرستان در منطقه حفاظت شده بوزین و مرخیل در شهرستان بافه شمال غرب پایش و ثبت شد. کشور کرمانشاه.

علی صدیق پور افزود: بوم شناسان این اداره پس از گشت و مراقبت و رصد در منطقه حفاظت شده بوسین و مرخیل موفق به رصد، ثبت و ثبت پرنده شکاری هما در این منطقه شدند.

وی تصریح کرد: هما یا کرکس ریشو با نام علمی Gypaetus barbatus بزرگترین پرنده از خانواده عقاب ها است و در فهرست قرمز اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت (IUCN) در رده NT یا تقریباً در معرض خطر قرار دارد. ).

رئیس اداره محیط زیست استان پاوه ادامه داد: وجود این گونه کمیاب و ارزشمند به دلیل تغذیه از استخوان های لاشه حکایت از سلامت اکوسیستم و پویایی تنوع زیستی در این منطقه دارد.

دوستم بور افزود: هما یا مرغ استخوان خوار یا کرکس ریش دار نوعی پرنده شکار بزرگ از خانواده شاهین ها است که در نوک منقار پرهای بلندی شبیه سبیل دارد و طول بدن آن در محدوده است از 94 تا 125 سانتی متر طول بال های آن 231 سانتی متر، طول آن به 283 سانتی متر و وزن آن حدود 7.5 تا 6 کیلوگرم است.

وی با بیان اینکه این پرنده طی چند سال گذشته برای اولین بار در این منطقه مشاهده می شود، گفت: پرنده هما در ارتفاعات و مناطق کوهستانی در ارتفاعات بین سه هزار تا چهار هزار و پنجاه متر زندگی می کند. سطح دریا عمدتاً مردار می خورد، اما استخوان ها 70 تا 90 درصد غذای آن را تشکیل می دهند.

وی گفت: هما در فهرست پرندگان در معرض خطر انقراض ایران قرار دارد و شاید به دلیل ویژگی های خاص و در دسترس نبودن آن، به عنوان هما سعادت شناخته شود و نشان هواپیمایی کشورمان باشد. ایران به دلیل زیبایی از نام این پرنده گرفته شده است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست بافا گفت: مشاهده پرنده هوما در منطقه بوزن و مرخیل حکایت از پایداری نسبی و تکمیل چرخه حیات در این منطقه حفاظت شده که قلب منطقه است می باشد. تنوع زیستی در غرب کشور با بیش از 30 سال حفاظت توسط سازمان حفاظت محیط زیست، حیات کشور است.

عقاب ها جزو گونه های حفاظت شده ملی هستند. در واقع اکثر گونه های کرکس به ویژه کرکس مصری، کرکس سیاه، عقاب معمولی و غیره چه در جهان و چه در ایران در خطر انقراض هستند و کارشناسان معتقدند در صورت ادامه این روند، انقراض این گونه مهم در ده سال آینده دور نیست.

منطقه حفاظت شده بوزن و مرخیل در شهرستان پاوه با هدف حفاظت از گونه های ارزشمند شاخک و ارزش رویشگاهی به وسعت 23 هزار و 724 هکتار در سال 1374 منطقه شکار و تیراندازی ممنوع اعلام شد و در سال 1374 مورد حفاظت قرار گرفت. 1378.

شهرستان پاوه در 125 کیلومتری شمال غربی کرمانشاه و در منطقه ای کوهستانی قرار دارد که بیش از 77 هزار هکتار از منابع ملی شامل جنگل و مرتع را در خود جای داده است.

تبلیغات بنری

منبع : پایگاه خبری entekhab

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *