در سه سال گذشته تعداد گردشگران پزشکی که به ایران آمده اند سالانه کمتر از یک و نیم میلیون نفر بوده است که با توجه به ظرفیت نیروی انسانی در این کشور، آمار غیرقابل قبولی است و ایران را از جریان پزشکی خارج کرده است. گردشگری صنعت
به گزارش همشهری آنلاین، صنعت گردشگری در دنیا در مسیر توسعه قرار دارد و در سال های اخیر گردشگری سلامت به عنوان یکی از مهم ترین شاخه های این صنعت مطرح شده است.
انتظار می رود صنعت گردشگری سلامت در سال 2023 به 115 میلیارد دلار برسد و آسیا نیمی از این صنعت در حال رشد را به خود اختصاص دهد. اما ایران در این گروه قرار نمی گیرد و با وجود پتانسیل فراوان، گردشگری و گردشگری سلامت در سال های اخیر توسعه نیافته است. و در حالی که منطقه ای در اطراف ایران با جمعیت 250 میلیون نفری وجود دارد که به خدمات پزشکی ایرانی نیاز دارد، ایران می تواند سهم قابل توجهی از این بازار را به خود اختصاص دهد.
نکته ای که محسن فتحی، رئیس اداره گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مجلس نیز بر لزوم فعال سازی توانمندی های ایران در صنعت گردشگری به ویژه گردشگری سلامت اشاره و تاکید می کند.
به گفته فتحی، این اتفاق در صورت وقوع منجر به توسعه زیرساخت های بهداشتی و درمانی می شود و به رونق اقتصادی کمک می کند.
نیاز به ورود بخش خصوصی دارد
فتحی در گفتگو با همشهری آنلاین در پاسخ به این سوال که چه امکاناتی برای گسترش گردشگری سلامت در ایران وجود دارد، گفت: یکی از موضوعات مهم در صنعت گردشگری، گردشگری سلامت است. نیروی انسانی که در داخل کشور داریم و متخصصانی که در حوزه بهداشت و درمان فعالیت می کنند می توانند نقش موثری در توسعه گردشگری سلامت داشته باشند و یکی از توانمندی های ایران محسوب می شود.
وی درباره وضعیت زیرساخت های سلامت کشور گفت: متأسفانه زیرساخت های سلامت ما برای ارائه خدمات در سطح وسیع و مدرن کافی و ضروری نیست. بازسازی و توسعه زیرساخت های بخش سلامت نیازمند مشارکت بخش خصوصی و شرکت های خصوصی فعال در بخش سلامت است. باید نگاه ویژه و جدی به این حوزه داشته باشند. وقتی بتوانیم گردشگر را به ایران بیاوریم، قطعا بخش خصوصی برای سرمایه گذاری و توسعه زیرساخت های سلامت وارد می شود.
نماینده سنندج با اشاره به نقش تعیین کننده بخش خصوصی در توسعه زیرساخت های سلامت، ادامه داد: به این ترتیب می توان از تلفیقی از فرصت های بخش دولتی و خصوصی برای پیشرفت در این زمینه و توسعه گردشگری سلامت استفاده کرد. . در چنین شرایطی کادر متخصص و پزشکی ما نیز می توانند از توانایی های خود برای توسعه گردشگری سلامت استفاده کنند.
نقش مجلس و دولت در ساخت و تسهیل راه آهن
رئیس حوزه گردشگری مجلس با اشاره به نقاط قوت و راهکارهای بهبود وضعیت کنونی ایران گفت: محل مناسبی برای گردشگری سلامت هستیم. سطح درمان در ایران نسبت به کشورهای همسایه کمتر است و به همین دلیل می توان از ظرفیت های گردش سلامت کشورهای همسایه نیز استفاده کرد. می توانیم گردشگران خاصی را از این مکان جذب کنیم.
فتحی درباره نقش مجلس و دولت در ارتقای سرمایه گذاری بخش خصوصی در این راستا گفت: مجلس می تواند در بودجه سنواتی به این بخش ها کمک کند و به جای تبصره های 16 و 18 شرایط مساعدی را ایجاد کند. در بودجه های سالانه شاهد تسهیلات ارزان قیمتی هستیم که از سوی فعالان حوزه سلامت و شفا حمایت می شود که قصد سرمایه گذاری در گردشگری سلامت را دارند. ما در مجلس هم می توانیم این مسائل را در لوایح بودجه سنواتی رعایت کنیم.