معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: تصمیماتی مانند کلینیک رفع حجاب و اطلاعیه های آن در بازه های زمانی مختلف توسط این نهادها با هدف جنگ روانی و حفظ دست بالا در فضای رسانه ای اتخاذ می شود و در غیر این صورت فاقد هرگونه اقدامی خواهند بود. نقش گستره و وسعت آنها زیاد است و در نظام تصمیم گیری و تصمیم گیری فرهنگ کشور جایی ندارند.
زهرا بهروز آذر در گفت وگو با خبرنگار ایلنا درباره موضوع کلینیک حجاب ترکیه توسط برخی جریان ها و مرتبط ساختن آن به دولت چهاردهم، اظهار کرد: باید تاکید کنم که موضوع کلینیک حجاب ترکیه اساسی است و تاییدی ندارد. بودجه یا برنامه توسط دولت فعلی یا نهادهای وابسته به آن اخذ شده است.
وزرای کشور و ارشاد تایید می کنند که هیچ ارتباط و ارتباطی بین دولت و پروژه «کلینیک ترک بهجبی» وجود ندارد.
وی با تاکید بر اینکه موضوع «کلینیک حجاب ترکیه» برای اولین بار از طریق برخی رسانه ها مطرح شد و حتی برای ما نیز تعجب آور بود، گفت: به محض انتشار این شایعه از ستاد مرکزی و متولی فرهنگی در وزارت ارشاد درخواست کردیم. دولت، و مشخص شد که این کاملا بی اساس است. وزرای کشور، فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه یکشنبه گذشته دولت رسماً تأیید کردند که هیچ رابطه و ارتباطی بین دولت و این طرح وجود ندارد.
شاید عده ای بخواهند با این طرح ها جایگاه دولت را در افکار عمومی تضعیف کنند
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده درباره اهداف تعیین تکلیف این موضوع به دولت توضیح داد: واقعا نمی توان به این سوال پاسخ دقیقی داد چرا که مشخص نیست یا بهتر بگویم الان اطلاعات دقیقی ندارم. در مورد هر حرکت یا مردمی و با چه اهدافی، اما این احتمال وجود دارد که عده ای یا گروهی قصد تضعیف جایگاه دولت در افکار عمومی، کاهش اعتماد مردم و ناامید کردن امید مردم را داشته باشند.
27 دستگاه دولتی و اداری برای بحث حجاب بودجه دریافت می کنند و پاسخگوی دولت و مجلس نیستند.
با اشاره به اینکه موضوع حجاب و عفاف در سال های گذشته جزو وظایف 27 نهاد دولتی و حاکمیتی بوده که نشان می دهد این نهادها بر اساس فلسفه وجودی خود بودجه دریافت می کنند و باید این بودجه ها را نیز گزارش کنند. . آنها هیچ گونه پاسخگویی مستقیم یا غیرمستقیم نسبت به بودجه در مقابل دولت یا مجلس ندارند.
وی ادامه داد: نتیجه این تفاوت مطرح شدن موضوعاتی مانند کلینیک یا محافل حجاب ترکیه است که جز بار روانی منفی بر جامعه و ایجاد شکاف و دوگانگی بین گروه حاکم و حزبش نتیجه دیگری ندارد. مردم
طرح کلینیک حجاب ترکیه جنگ روانی است وگرنه جایی برای آن نیست
به گفته یکی از اعضای دولت چهاردهم، این تصمیمات و اعلام آن در مقاطع زمانی مختلف و با هدف جنگ روانی و حفظ دست بالا در فضای رسانه ای توسط این نهادها اتخاذ می شود، در غیر این صورت گستره و پوشش وسیعی نخواهد داشت. در هیچ بخشی از نظام تصمیم گیری جایی و جایی برای فرهنگ کشور نیست.
بهروز آذر طرح چنین موضوعاتی را موجب تشویش اذهان عمومی دانست و ابراز نگرانی کرد که برخی از شهروندان به ویژه رای دهندگان به آقای پزشکیان از رویکرد فرهنگی و اجتماعی دولت و با توجه به سخنان رئیس جمهور که حجاب را یک موضوع فرهنگی میداند، تا 100 روز پس از تشکیل دولت به طور کامل پذیرفته نشده است.
هر طرحی که با کرامت انسانی و رویکرد فرهنگی دولت در تعارض باشد اجرا نمی شود. استفاده از الفاظ مربوط به مصرف مواد مخدر در حجاب باعث ایجاد حساسیت های اجتماعی و آسیب به وحدت ملی می شود
وی افزود: این نگرانی طبیعی است و مردم حق دارند نسبت به این موضوع حساس باشند. ضمن اینکه بار دیگر تاکید می کنیم که با این طرح کاری نداریم، اما به مردم این اطمینان را می دهیم که هر اقدام و سیاستی در حوزه فرهنگی با رویکردی دقیق و مبتنی بر کرامت و احترام انسانی طراحی و اجرا خواهد شد.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده تاکید کرد: استفاده از واژه ها و مفاهیمی که در حوزه سوء مصرف مواد یا درمان اختلالات روانی از جمله ترک سیگار یا کلینیک استفاده می شود در این زمینه نه تنها اشتباه است. وی افزود: به مردم ایران اطمینان میدهم که دولت به دغدغههای مردم گوش میدهد و تائید میکنم که هیچ برنامهای وجود ندارد که با کرامت انسانی منافات داشته باشد. اگر رویکرد فرهنگی دولت این باشد، دولت آن را اجرا نمی کند. وظیفه ما ایجاد محیطی امن، محترمانه و مطابق با آموزه های دینی و فرهنگی برای همه مردم است.
تلاش می کنیم لایحه امنیت زنان را با حداقل تغییرات در مجلس به تصویب برسانیم
بهروز آذر در پاسخ به سوالی مبنی بر افزایش خشونت خانگی علیه زنان و رایزنی های انجام شده برای بررسی لایحه قانون امنیت زنان در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار داشت: یکی از اولین پیگیری هایی که پس از تصدی پست در دولت انجام دادم. درخواستی از مجلس شورای اسلامی برای خنثی کردن پیش نویس قانون امنیت زنان بود. در داخل دولت نیز منتظریم که مجلس این لایحه را با حداقل تغییرات تصویب کند و چارچوب های اصلی آن را حفظ کند.
طرح شهر ایمن برای زنان در دوره کنونی مدیریت شهری به کلی کنار گذاشته شده است
وی با تاکید بر اینکه معتقدم کاهش خشونت علیه زنان در محیط های خانوادگی و اجتماعی نیازمند تلاش های فشرده در سطوح مختلف است، گفت: این لایحه با توجه به ملاحظات قانونی و قانونی که برای کاهش آلام زنان در نظر گرفته است قطعا می تواند جنبه بازدارندگی داشته باشد. متاثر از خشونت علاوه بر این تجربیات موفقی مانند طرح شهر امن برای زنان که در دوره قبلی مدیریت شهری در شهرداری تهران با مشارکت دستگاه های مختلف اجرا شد و سازوکار ایمن سازی و ایمن سازی فضاهای شهری برای تردد زنان دختران اما متأسفانه در دوره کنونی باید مدیریت شهری را کاملاً رها شده دانست، اشاره می کنم. بدون اقدامات چند جانبه دولت، جامعه مدنی و بخش خصوصی، پیشبرد این پیش نویس قانون به تنهایی ممکن است کافی نباشد.
من به هر فرمانداری نسبت به استخدام زنان و جوانان در مناصب دولتی هشدار داده ام
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده درباره حضور زنان در عرصه اداری دولت چهاردهم نیز گفت: تلاش ما در سمت معاونت زنان این است که زنان شایسته دیده شوند و دارای توانمندی ها و شایستگی هایی باشند که به دست آورده اند. تاکنون و با وجود همه موانع، پست های اداری مناسبی به آنها داده شده است تا از توان خود استفاده کنند.
بهروز آذر افزود: در تمام جلساتی که برای بررسی استانداران پیشنهادی در هیات وزیران صحبت کردم به همه استانداران نسبت به این موضوع هشدار دادم و موضوع بکارگیری زنان و جوانان در مناصب دولتی را به عنوان الزام اساسی دولت مطرح کردم. این موضوع را نیز در گفت و گو با تک تک وزیران محترم مطرح کرده ام و تمامی اعضای کابینه و استانداران نیز در این زمینه قول های مثبتی داده اند.
وی به معاون اول رئیس جمهور دستور داد در خصوص استخدام زنان در دستگاه های دولتی از معاونت امور زنان استعلام کند.
وی با بیان اینکه حضور بیش از 40 زن در پست های ارشد اداری در 100 روز اول دولت نیز نتیجه همین نگاه و رویکرد کلی در دولت و پذیرش آن از سوی مدیران منصوب شده است در این بخشنامه آمده است که جناب معاون اول وزیر اخیراً با صدور دستوری کلیه دستگاه ها را موظف کرده است که نظر معاونت زنان رئیس جمهور را در خصوص استخدام زنان در دستگاه های دولتی درخواست کنند.
به گفته معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و از طریق بانک اطلاعات مکتوب زنان توانمند در دستگاه ها و حوزه های مختلف معاونت ریاست جمهوری، انتظار داریم مجموعه اقدامات انجام شده منجر به انتصاب زنان توانمند در پست های ارشد اداری کشور شود. کشور