آهنگ سرگذشت فهیمه اکبر به چاپ دوم رسید

تبلیغات بنری


هورناز (hornaz.ir):

ترانه تاریخ که داستان ناگفته زندگی 91 ساله فهیمه اکبر موسیقیدان و مردم شناس ایرانی را روایت می کند، به چاپ دوم رسید.

چاپ دوم کتاب «سرود تاریخ» با تحقیق و تألیف معصومه جوادی نسب در 422 صفحه، همزمان با یکصد و هفتمین سالگرد ولادت زنده یاد فهیمه اکبر در آذرماه 1303 توسط نشر بهترین هفت و نشر جشمه منتشر شد. خانه در کتابفروشی های کشور.

فهیمه اکبر (یمین اسفندیاری) مردم شناس و پژوهشگر فرهنگ عامه بود که تمام زندگی خود را وقف مردم به ویژه نیازمندان کرد. وی خانه خود در رشت را به میراث فرهنگی اهدا کرد که اکنون موزه مردم شناسی گیلان است.

شرح سفر او به مکه و کربلا و دیدار آن بانوی بزرگوار با امام موسی صدر از ناگفته های زندگی این شخصیت است که اطلاعات و تصاویر آن در این کتاب آمده است.

از کتاب های منتشر شده توسط خانم اکبر در زمینه مردم شناسی به کتاب اوخان و کتاب الطبهی گیلان اشاره می کنیم. من مقالات و نوشته های زیادی را برای این زن خدمتگزار فرهنگ گذاشتم.

کتاب «آواز تاریخ» در 20 بخش تنظیم شده است که تمامی اطلاعات و تصاویر آن برای اولین بار منتشر شده است و تاکنون کتابی درباره این شخصیت منتشر نشده است.

فهرست بخش های این کتاب به شرح زیر است:

قسمت اول: خانواده، قسمت دوم: خواهران و برادران / قسمت سوم: دوران کودکی; از دیدار با قمر الملوک وزیری تا آموزش موسیقی در شوروی / قسمت چهارم: نوجوانی; از مدرسه زندرک تا شاگردی مرتضی محجوبی / قسمت پنجم: جوانان پیوند زندگی با محسن اکبر و آشنایی با جهانگیر سرتی پور / قسمت ششم: زمان اشغال رشت; ترانه هایی برای وطن / قسمت هفتم: سرود آزادی گیلان و تلاش برای نیازمندان / قسمت هشتم: زندگی در تهران; ماجراهای سفر از لندن به مکه / قسمت نهم: آداب و رسوم خانه و خانواده / قسمت دهم: ماجراهای بندر انزلی; از کنسرت متروپل تا ترور نافرجام محسن اکبر / قسمت یازدهم: همکاری با انجمن راه لا; از کتاب خواندن در زندان زنان تا ملاقات با آقای موسی صدر / قسمت دوازدهم: تحولات موسیقی از تهران تا وین، اولین باری که صدای فهیمه ضبط شد / قسمت سیزدهم: تلاش‌های مردم‌شناختی. از برگزاری نمایشگاه سیلان تا نگارش دو کتاب / قسمت چهاردهم: سال های سخت; روزهای دردناکی که منجر به سفر کربلا شد / قسمت پانزدهم: آرامش به زندگی باز می گردد. پایان دوری پدرانه و اهدای زمین و خانه ای که موزه شد / قسمت شانزدهم: دوران انقلاب; از دردسرهای رفتن تا آهنگی برای وطن / قسمت هفدهم: سقوط زندگی در آمریکا; از مصادره دارایی تا مرگ محسن اکبر / قسمت هجدهم: آخرین سال های عمرش. جشن 85 سال حضور در آمریکا / قسمت 19: آلبوم یادگار نگاهی به ترانه های فهیمه اکبر / قسمت بیستم: پایان نود و یک سال زندگی. سفر مادر و سوسک مقدس مریم / جدول زمانی زندگی فهیمه تا تقویم شمسی، آلبوم عکس، منابع و فهرست ها از آخرین قسمت های کتاب است.

معصومه جوادی نسب نویسنده و پژوهشگر سرود تاریخ است. این نویسنده دو کتاب با نام‌های «سالیسپل» (تاریخ شفاهی تهران) و «هلیوپلیس» (تاریخ تمدن) را برای فرهنگستان هنر منتشر کرد.

تبلیغات بنری

منبع : پایگاه خبری entekhab

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *