فوتبال 360: به جز تراکتورسازی، سه نماینده دیگر ایران در رقابت های آسیایی عملکرد قاطعی داشته اند و برای صعود به مرحله بعد روی احتمالات و بلاتکلیفی زیادی حساب باز کرده اند.
عملکرد تیم های ایرانی در این فصل لیگ الیت و لیگ قهرمانان آسیا 2 بسیار ناامید کننده بوده است و به جز تراکتور که عملکرد شایسته ای داشت و از گروه خوبی که در آن قرار داشت بهره برد، سه تیم دیگر با شرایط بسیار خوبی روبرو هستند. شرایط پیچیده ای دارند. در این گزارش به مهم ترین دلایل ناکامی نسبی استقلال، پرسپولیس و سپاهان می پردازیم.
تفاوت سطح با رقبای اصلی
رویه های نادرست اداری و وضع قوانین عجیب و غریب مانند سقف بودجه و از سوی دیگر نقش باشگاه ها در درآمدزایی که بخش زیادی از آن به دلیل بحث حق پخش است، باعث ایجاد شکاف مالی بین تیم های ایرانی شده است. تیم های بزرگ آسیایی از جمله نمایندگان عربستان و حتی قطر. در زیر به سایر مشکلات موجود اشاره خواهیم کرد اما به هیچ وجه نمی توان منکر فاصله زیاد ترکیب تیم های ایرانی با رقبای جدی آنها در منطقه غرب شد. فاصله روز به روز بیشتر می شود و در آینده باید بیشتر به آن توجه کنیم.
بی ثباتی و تغییرات زیاد
استقلال و سپاهان در این فصل در تغییرات فنی شرکت کردند و این مسائل خواه ناخواه در نتایج آنها تاثیرگذار بود. آبی بوشان تاکنون 3 مربی مختلف در 5 هفته لیگ برتر داشته است و سپاهان آخرین بازی خود را به عنوان چهارمین مربی در لیگ قهرمانان آسیا 2 انجام خواهد داد. هر مربی ایده های خودش را دارد و با این استراتژی می فرستد. تیم او را به میدان میبرد و این امر باعث ایجاد تغییراتی در ترکیب و مدل بازی میشود که ممکن است باعث سردرگمی بازیکنان و از دست دادن تمرکز شود.
غیبت مهاجم و مهاجم
بزرگترین مشکل پیش روی سه تیم پرسپولیس، سپاهان و استقلال در این فصل به خصوص در رقابت های آسیایی، نداشتن مهاجم و گلزن در یک سطح است. هر سه تیم به خصوص سپاهان و پرسپولیس در دیدارهای خود موقعیت های زیادی خلق کردند اما کمترین بهره را از آنها بردند. فرصت های سوزانی که با مجازات های سختی برای رقبا همراه بود و منجر به از دست دادن امتیازهای متوالی می شد. آبی های پایتخت در خط حمله هم از کمبود مهره رنج می برند و بازیکنانی مثل بلانکو و رمزانی با روزهای خوبشان فاصله زیادی دارند.
ضعف در ساختار دفاعی
سه تیم نامبرده در مجموع در تمامی دیدارهای این فصل خود در لیگ الیت و لیگ قهرمانان آسیا 2 شامل استقلال 2، سپاهان 1 و پرسپولیس صفر در مجموع 3 کلین شیت داشتند اما ضعف ساختار دفاعی تفاوت چندانی ندارد. از سه تیم آنها ممکن است در مبارزه با هر تیمی و در هر سطحی گل بزنند و خطاهای فردی بزرگی را مرتکب شوند. در آستانه پایان مرحله گروهی مسابقات شاهد چندین اشتباه نابخشودنی در فاز دفاعی و دروازه بودیم که نمی توان به راحتی از کنار آن گذشت.
از دست دادن اعتماد به نفس و روحیه شکننده
بدون شک یکی از دلایل از دست رفتن موقعیت های گلزنی زیاد و اشتباهات پی در پی در خط دفاع مشکلات روحی و روانی و آسیب به اعتماد به نفس بازیکنان ایران است. در این فصل شاهد توقف سه تیم فوق توسط تیم هایی بودیم که اصلاً در حد امتیاز گرفتن نبودند. آیا الوحدت مستحق 4 امتیاز از سپاهان بود؟ آیا پرسپولیس و استقلال باید مقابل پاختاکور نگونبخت به تساوی رضایت می دادند؟ در هر صورت تیم های ایرانی و بازیکنان ایرانی از نظر روحی شکننده هستند و خیلی زود تمرکز خود را از دست می دهند و نمی توانند به موقع خود را کنترل کنند تا در دل بازی بحران ایجاد کنند.
بدون امتیاز میزبانی
در پایان باید به یکی دیگر از عوامل غیرفوتبالی ناکامی سه چهارم نمایندگان ایران در رقابت های آسیایی اشاره کرد. این روزها در دنیای فوتبال فاصله بین تیم ها بسیار نزدیک شده است و برتری یک تیم بر تیم دیگر می تواند در جزئیات باشد. نمی توان انکار کرد که اگر سپاهان در خانه مقابل الوحدت بازی می کرد، می شد با کمک هوادارانش این تیم را شکست داد. استقلال یا پرسپولیس میتوانستند مقابل حریفان مساوی بهتر عمل کنند و با توجه به جو حاکم بر سکوها، نتیجه متعادلتری را مقابل تیمهای بزرگی مانند النصر نشان دهند. اما اکنون خبری از امتیاز میزبانی برای نمایندگان ایران نیست و باید دید مجارها تا پایان مرحله گروهی بدون این نعمت خواهند ماند یا حداقل می توانند با بازی در خانه این مرحله را به پایان برسانند. آنها در مقابل هواداران خود فرصت بیشتری برای پیشرفت دارند