علی اکبر ولایتی مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بین الملل در یادداشتی نوشت: به دوستان منطقه تذکر داده شده است که هر نوع کمکی برای آتش سوزی به سرعت به آنها برمی گردد و به جای اعتماد به بیگانگان. باید این کار را انجام دهد. با مسلمانان باشید.
آمریکا و اسرائیل پس از سال ها تلاش و توطئه یکی از مهمترین پایگاه های ضد صهیونیستی در سوریه را مختل کردند. در دوران حافظ اسد و بشار اسد، سوریه یکی از کشورهای اصلی مقابله با صهیونیسم بود. انور سادات با امضای قرارداد کمپ دیوید اولین خیانت به آرمان فلسطین را انجام داد.
مسئله فلسطین، احیای جنگ های صلیبی پس از سال 690 هجری قمری بود. جنگ های صلیبی با فرمان پاپ اوربان دوم در سال 1095 آغاز شد و مسیحیان کاتولیک به اورشلیم حمله کردند. السعدی شیرازی در نوشته های خود از مقاومت مسلمانان در برابر صلیبیون یاد کرده است.
در عصر حاضر، جنگ های صلیبی جدید با طراحی مسیحیان افراطی و صهیونیسم شکل گرفت. تئودور هرتزل در کنفرانسی که در سال 1897 در بازل سوئیس برگزار شد، ایده صهیونیسم را مطرح کرد و قرارداد سایکس پیکو در سال 1916 بین فرانسه و انگلیس برای تقسیم سرزمینهای عثمانی امضا شد. بالفور وزیر خارجه بریتانیا در سال 1917 اعلام کرد که فلسطین سرزمین آینده یهودیان است.
بین سالهای 1918 و 1939، صدها هزار یهودی از شرق و گاهی غرب اروپا، آمریکای لاتین و آسیا به فلسطین مهاجرت کردند. هالیوود فیلم «Exodus» را تولید کرد که بازگشت یهودیان تحت آزار و اذیت به فلسطین را نشان می داد. علمای بزرگ ایران مانند امام خمینی (رضی الله عنه) و آیت الله طالقانی در لشکرکشی های خود علیه اسرائیل موضع گرفتند.
غربی ها، از جمله انگلیسی ها در شبه قاره هند و هلند در جنوب شرقی آسیا، دو شرکت تجاری ایجاد کردند و به تدریج جذب کردند. هدف دیگر غربی ها، به ویژه آنگلوساکسون ها، تسخیر کل جهان بود. انگلیسی ها در آنجا نتوانستند به هدف خود برسند زیرا مخالف عثمانی نبودند.
در زمان سلطان عبدالحمید، یکی از ضعیف ترین پادشاهان عثمانی، گروهی از یهودیان نزد او آمدند و گفتند که می خواهند فلسطین را بخرند. سلطان عبدالحمید بیانیه ای تاریخی داشت که تا به حال ندیده ایم که یک انسان زنده تشریح شود. در این میان دو راه را انتخاب کردند: جلوگیری از کشتار یهودیان توسط آلمانی ها و سپس نمایش صحنه های هولناک برای اسرای یهودی.
از سال 1918 تا آغاز جنگ جهانی دوم، انگلیسی ها کارهای مقدماتی را انجام دادند و آمریکایی ها به آنها کمک کردند. هدف از ایجاد سرزمین یهودی در قلب سرزمین های اسلامی جلوگیری از اتحاد مسلمانان و کشورهای اسلامی بود. علمای بزرگ ایران مانند امام خمینی و آیت الله طالقانی در لشکرکشی های خود علیه اسرائیل موضع گرفتند و سید مجتبی نواب صفوی نیز در دانشگاه های مصر علیه اسرائیل سخنرانی می کرد و در تأسیس جنبش فتح تأثیرگذار بود.
پس از تشکیل اسرائیل، کشورهای مختلف روش های مختلفی را برای مقابله با آن در پیش گرفتند. جمال عبدالناصر در مصر به عنوان یک مسلمان شریف برای اتحاد اعراب، آزادی فلسطین کار کرد و اتحادیه عرب را در قاهره تشکیل داد. از سوی دیگر، سازمان کنفرانس اسلامی بیشتر مخالف جنگ با اسرائیل شد. همچنین به نظر می رسد که ملک حسین اردن علیه اسرائیل اعلام جنگ کرد، اما در واقع از فلسطینی ها به عنوان نیروی جنگی استفاده کرد.
مرگ ناگهانی جمال عبدالناصر نشان دهنده فشار شدید و بی عملی سازمان کنفرانس اسلامی بود. میشل عفلق، یک مسیحی سوری، حزب بعث را در سوریه و عراق تأسیس کرد که مأموریت آن ریشه کنی اسلام بود. حافظ اسد قدرت را در سوریه به دست گرفت و صدام حسین قدرت را در عراق به دست گرفت. حمله صدام به ایران اولین تاثیر منفی حضور افلاک در عراق بود.
حضور آمریکایی ها در عراق منجر به تشکیل گروه های تروریستی مانند داعش شد. مردم عراق با کمک ایران داعش را شکست دادند اما آمریکا همچنان در عراق حضور دارد. لبنان با حمایت ایران و حزب الله در برابر اسرائیل مقاومت کرد و یمن با قدرت حوثی ها در مقابل عربستان و وهابیت ایستاد. ترکیه همچنین نقش مهمی در حضور نیروهای آمریکایی در منطقه و حمایت از گروه های تروریستی در ادلب داشت.
پس از حمله حماس و متحدانش به اسرائیل و حمله اسرائیل به غزه، تنها حزب الله به فلسطینی ها کمک کرد. کشورهای محور مقاومت از جمله ایران، عراق، سوریه و یمن نیز از فلسطینی ها حمایت کردند. ترکیه همچنین با همکاری آمریکا و اسرائیل و اسرائیل در مناطق اشغالی سوریه از گروه های تروریستی در سوریه حمایت کرد. کشورهای غربی نیز با این اقدامات موافقت کردند. به دوستان منطقه هشدار داده شده است که هر نوع کمکی در آتش سوزی به سرعت به آنها برمی گردد و به جای اعتماد به خارجی ها باید در کنار مسلمانان باشند.
* دکتر علی اکبر ولایتی مشاور معظم انقلاب در امور بین الملل