سخنگوی وزارت امور خارجه ادعاهای مندرج در بیانیه مشترک وزرای خارجه و دفاع استرالیا و انگلیس در خصوص جمهوری اسلامی ایران را بی اساس، غیرواقعی و نامربوط دانست و از دو کشور خواست در سیاست های خود در تضاد با جمهوری اسلامی ایران تجدید نظر کنند. استانداردهای حقوق بین الملل و مداخله
اسماعیل البیکائی با یادآوری تداوم حمایت انگلیس و استرالیا از اقدامات، جنایات و حملات غیرقانونی رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی و منطقه غرب آسیا، موضع یک جانبه و مغرضانه آنها را در قبال عملیات دفاعی ایران در پی آن محکوم و تاکید کرد. از تجاوز رژیم اسرائیل علیه سفارت ایران در دمشق اعلام کرد که عملیات دفاعی ایران در قالب وادصادق 1 و وادصادق 2 کاملاً با اصل دفاع مشروع مطابق با قوانین بین المللی و منشور سازمان ملل متحد مطابقت دارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با رد ادعای مکرر مبنی بر ارسال موشک های بالستیک ایران به روسیه، تکرار این اتهام را در راستای برنامه آمریکا و انگلیس برای افزایش امنیت روابط بین الملل و «جهانی سازی» روابط بین الملل دانست. وی خاطرنشان کرد که حتی رئیس جمهور اوکراین نیز مدعی ارسال موشک بالستیک از ایران به روسیه شده است.
البیکائی خاطرنشان کرد: ریشه و عامل اصلی بی ثباتی در منطقه غرب آسیا تداوم اشغالگری و گسترش تهاجمی رژیم صهیونیستی است که همواره مورد حمایت آمریکا، انگلیس، استرالیا و برخی دیگر از کشورهای غربی بوده است. در چهارده ماه گذشته در قالب نسل کشی مردم فلسطین تجاوزات علیه لبنان، سوریه و یمن ادامه یافت. شکی نیست که انگلیس، استرالیا و سایر حامیان این رژیم باید به عنوان شریک و شریک جنایات فجیع اسرائیل پاسخگو باشند.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین از عملکرد استرالیا و انگلیس در موارد نقض فاحش و گسترده حقوق بشر از جمله نقض سیستماتیک حقوق بشر در زندان ها و مراکز نگهداری پناهندگان در این دو کشور و رهبری و حمایت آنها در جنایات ارتکابی انتقاد کرد. رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین و تداوم برنامه های آن برای استعمار زدایی استرالیا خواستار پایان دادن به رفتار مکانیکی و متقلبانه این دو کشور با حقوق بشر شده است.
البیکائی با یادآوری سخنان چندی پیش وزیر امور خارجه انگلیس مبنی بر اینکه اثبات نسل کشی در فلسطین اشغالی مستلزم کشتار میلیون ها انسان است، سیاست انگلیس در انکار نسل کشی در غزه را شرم آور توصیف کرد و اظهار داشت که چنین دولتی فاقد اقتدار اخلاقی برای تبلیغ دینی است. درباره حقوق بشر
سخنگوی وزارت امور خارجه با رد اتهامات مطرح شده درباره برنامه صلح آمیز هسته ای ایران، خاطرنشان کرد: فعالیت ها و برنامه های هسته ای ایران بر اساس نیازهای فنی و عملی کشور در چارچوب تعهدات و حقوق قانونی ایران به عنوان عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد است. . معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای و تحت موافقتنامه پادمان اجرا میشوند و طبق گزارشهای آژانس، هرگز از مسیر صلحآمیز منحرف نشدهاند.
البیکائی با اشاره به انتقال زیردریاییهای هستهای آمریکا و انگلیس به عنوان کشورهای دارای سلاح هستهای به استرالیا در چارچوب معاهده AUKUS که نگرانیهای گستردهای را برانگیخت و انتقادات گستردهای را در آژانس بینالمللی انرژی اتمی و انفعال آن در پی داشت. در خصوص زرادخانه تسلیحات کشتار جمعی رژیم، اسرائیل این سیاست ها را نمونه بارز رویکرد دوگانه این کشورها به موضوع عدم اشاعه هسته ای می داند که نشان دهنده عدم علاقه آنهاست. وی از موضوع صلح و ثبات بین المللی آگاه بود و خواستار پایان دادن به رویکرد دوگانه انگلیس و استرالیا نسبت به هنجارها و قوانین بین المللی شد.