فارس: رئیس جمهور روسیه روز یکشنبه در مصاحبه ای اعلام کرد که اگر مخالف منافع روسیه نباشد، مسکو آماده عادی سازی روابط با غرب است.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در مصاحبه با خبرنگار رادیو و تلویزیون روسیه تأیید کرد که مسکو آماده است تا روابط خود را با ایالات متحده عادی کند، در صورتی که منافع آن تامین شود.
به گزارش خبرگزاری تاس، وی در پاسخ به سوال پاول زاروبین، خبرنگار رادیو و تلویزیون روسیه درباره احتمال تقویت روابط بین مسکو و واشنگتن گفت: اگر اراده داشته باشید، ما می توانید هر کاری انجام دهید هرگز این اراده را از دست نداده اند.»
گفت در روابط بین الملل همه چیز عوض می شود جز مصلحت ملت. پوتین افزود: اگر می بینیم که شرایط به گونه ای تغییر می کند که فرصت ها و چشم اندازهایی برای برقراری روابط با سایر کشورها وجود دارد، برای آن آماده هستیم. این مشکل ما نیست، مشکل آنهاست.»
رئیس جمهور روسیه افزود که کشورش آماده دستیابی به سازش است، اما آماده عادی سازی روابط تنها در صورتی است که این “به منافع فدراسیون روسیه آسیب نرساند.”
این اظهارات در حالی مطرح می شود که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آینده آمریکا در هفته های اخیر بر آتش بس میان روسیه و اوکراین تاکید کرده و گفته است که آماده مذاکره با پوتین برای حل و فصل جنگ اوکراین است.
پوتین در ادامه گفت که غربی ها در حال تشدید تنش هستند و روسیه همیشه به هر چالشی پاسخ خواهد داد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، رئیس جمهور روسیه به کاهش توانمندی های روسیه به دلیل اقدامات سیاستمداران قبلی روسیه اشاره کرد و گفت که پس از این اقدامات، کشورهای دیگر به جای درگیر کردن روسیه در «دنیای متمدن» تلاش کردند تا کار روسیه را به طور کامل انجام دهند. ” . او انجام می دهد
به گزارش راشاتودی، ولادیمیر پوتین در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره احتمال وقوع جنگ جهانی سوم گفت: «خطرات زیاد است و در حال افزایش است، اما نیازی به ترساندن دیگران از آنها نیست.
او در پاسخ به افزایش کمکهای ایالات متحده به اوکراین گفت: «ما میبینیم که رقبای کنونی ما دارند اوضاع را تشدید میکنند (تنشها اگر آنقدر میخواهند، اگر زندگیشان بد است، اجازه بدهیم بالا بروند.» روسیه به هر چالشی پاسخ خواهد داد.
رئیس جمهور روسیه افزود: وقتی رقبای فعلی ما و شاید شرکای بالقوه ما بالاخره این موضوع را بشنوند، درک کنند و متوجه شوند، فکر می کنم متوجه خواهند شد که آنچه لازم است دستیابی به سازش است.
در هفته های اخیر، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا کمک های مالی و نظامی آمریکا به اوکراین را به میزان قابل توجهی افزایش داده است و به گفته رسانه ها، وی قصد دارد تا قبل از واگذاری قدرت به دونالد ترامپ، از تمامی امکانات و قابلیت های ممکن برای حمایت از کی یف استفاده کند.
برخی از کشورهای اروپایی نیز سیاست مشابهی را اتخاذ کردهاند، زیرا نگران هستند که رئیسجمهور بعدی آمریکا به کییف فشار بیاورد تا از خواستههای خود عقبنشینی کند تا صلح در مذاکرات بالقوه صلح بین روسیه و اوکراین برقرار شود.
به گزارش رویترز، سه طرح مختلف برای برقراری صلح در اوکراین به دونالد ترامپ ارائه شد، از جمله امتیازات ارضی به روسیه و عدم دعوت از اوکراین برای پیوستن به ناتوی نظامی.
این بدان معناست که کیف پس از نزدیک به سه سال جنگ در اوکراین، نه تنها به هدف خود (عضویت در ناتو) نرسیده است، بلکه ممکن است تا 20 درصد از خاک خود را نیز از دست بدهد.