جماران: یدکر امام فرمودند: حرکتی مانند نهضت امام، شخصیتی مانند شهید سید نصرالله در لبنان ایجاد می کند که طوفانی به پا می کند. این کارکرد وجود کسانی است که بالاتر از فرد هستند.
حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی در مراسم جشن میلاد حضرت فاطمه الزهرا (سلام الله علیها) و دخترش امام خمینی(ره) در حرم آن حضرت که با حضور حجاج طی سخنانی که به رشد شخصیت فضایی آن حضرت (سلام الله علیها) اشاره داشت، از آن حضرت به عنوان فردی که در «طبقه الابرار» در قرآن آمده است، یاد کرد. خدمت به خاندان زهرا (سلام الله علیها)، امیرالمؤمنین (علیه السلام) و حسین (علیه السلام) انسان های بزرگ کسانی هستند که نه تنها خودشان را حرکت می دهند، بلکه جامعه را به حرکت در می آورند. عظمت آنها نه تنها خود را می پوشاند بلکه اطرافشان را نیز نورانی می کند، به همین دلیل فاطمه الزهرا نیز در کنار شخصیتی چون پیامبر(ص) رشد کرد.
وی با بیان اینکه یکی از این شخصیت ها امام بزرگ زمان ما بود، اضافه کرد: حرکتی مانند نهضت امام، شخصیتی مانند مرحوم نصرالله در لبنان ایجاد می کند که طوفانی به پا می کند. این کارکرد وجود کسانی است که بالاتر از فرد هستند. صوفیان سفر پایانی تصوف را «سفر حق» می نامند که در آن مردم باید مردمی را با خود به سوی خدا ببرند و انقلاب کنند. شاید تعبیر کوتصر از دوست ناب از همین جا باشد. کوثر به معنای «بسیار» است. نمونه آن بنده نزدیک و بسیاری از شخصیت های تاریخی است و یکی از این کوثرهای درخشان در عصر معاصر امام بزرگوار ماست.
امام با طرح این سؤال به ما یادآوری می کند: برای فاطمی بودن چه کنیم؟ فرمود: الزهرا (سلام الله علیها) خودش به این سؤال پاسخ می دهد و می فرماید: اگر آنچه را دستور دادیم انجام دهید و آنچه را دستور داده ایم انجام ندهید، شیعیان ما هستید. و تو اینطور نیستی.» آدمی بدون تلاش نمی تواند ادعای فاطمی بودن کند. اگر بخواهیم از وجودشان نور بگیریم، باید از حرفشان پیروی کنیم و روی نفسشان قدم بگذاریم، البته دستور آنها دستور خودشان نیست. بلکه دستورات خداوند که به پیامبر صلی الله علیه و آله ابلاغ شد.
سید حسن خمینی در خاتمه گفت: از احکام خدا غافل نشویم و سستی نکنیم. یکی از آسیب های دنیای – این است که ما دین را دست کم می گیریم. این به معنای تعصب و پرخاشگری با کسی نیست. ما در مورد خودمان صحبت می کنیم. نحوه رفتار در مقابل دیگران بحث دیگری است. ما باید توجه داشته باشیم که چه می خوریم، چه می پوشیم و چه می گوییم. آیا پشت سر کسی غیبت می کنیم؟ آیا ما کسی را متهم می کنیم؟ آیا از کسی کینه داریم؟ آیا ما دروغ می گوییم؟ آیا ما حق داریم آنطور که به ما می گویند تعظیم کنیم؟ بدون اقدام نمی توانید به جایی برسید.