وزارت بهداشت: بیش از ۹۰ درصد سقط‌های عمدی در چارچوب خانواده صورت می‌گیرد/ ۲۱ درصد بخاطر مشکلات اقتصادی و معیشتی اقدام به سقط می کنند

تبلیغات بنری


هورناز (hornaz.ir):

ایلانا: رئیس مرکز سلامت جوانان، خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: بیش از 90 درصد سقط جنین ها عمدی در درون خانواده است، یعنی والدین تصمیم گرفته اند و این منجر به افزایش سقط جنین می شود. سقط جنین

صابر جباری، رئیس مرکز سلامت جوانان، خانواده و مدارس وزارت بهداشت تاجیکستان در گفتگو با خبرنگار ایلنا، در تحلیلی از مرگ جوانان در حوادث رانندگی ناشی از خودروهای بی کیفیت که منجر به کاهش تعداد جوانان می شود، گفت: تصادفات جاده ای از دیرباز دغدغه وزارت بهداشت بوده است، اما عوامل متعددی در این زمینه نقش دارند. بخشی از موضوع مربوط به استانداردسازی راه هاست که زیر نظر وزارت بهداشت نیست و وزارت راه و شهرسازی باید وارد شود و زمینه های تصادفات جاده ای را کاهش دهد.

وی افزود: بخشی دیگر از بحث تصادفات رانندگی، پلیس راهنمایی و رانندگی است که می تواند در جهت کاهش تلفات جاده ای گام بردارد. پلیس راهنمایی و رانندگی باید با اجرای قوانینی مانند بستن کمربند ایمنی، سرعت غیرمجاز و سبقت غیرمجاز با این تخلفات برخورد جدی کند. صرف نظر از وظایف ماموران پلیس، موضوع دیگر در این حوزه آموزش نوجوانان و جوانان است که به عنوان عامل انسانی می تواند نقش مهمی در کاهش تصادفات رانندگی داشته باشد.

پیشگیری از مرگ جوانان در جاده ها نیازمند یک تعهد ملی است

معاون وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: همچنین خودروسازان با تولید خودروهای ایمن سهم بسزایی در کاهش مرگ و میر در تصادفات رانندگی دارند. در کنار همه این پدیده ها، نقش سوادآموزی و آموزش رانندگان به ویژه در بین جوانان می تواند بسیار موثر باشد. بخشی از کارها در راستای کاهش تصادفات رانندگی در اختیار وزارت بهداشت است، این وزارتخانه می تواند با برنامه ریزی های کاری و برگزاری جلسات در راستای آموزش جوانان در کاهش مرگ و میر مولدترین جوانان کشور در ترافیک کمک کند. تصادفات ، اگرچه این قسمت کامل نیست. در این راستا ما با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش و پرورش به دانش‌آموزان در سنین مدرسه و نوجوانی آموزش می‌دهیم تا بعداً این بررسی‌ها میزان تصادفات رانندگی و مرگ و میر جوانان را کاهش دهد، اما راه‌حل ریشه‌ای این مشکل است. عزم ملی را می طلبد تا همه نهادها در این زمینه وظایف خود را اجرا کنند و دولت نیز با تصویب برنامه ملی در راستای کاهش این حوادث حرکت کند. این اتفاقات می تواند باعث مرگ یا ناتوانی در کشور شود و در واقع ضرر بزرگی است.

دبیر ستاد جوانان وزارت بهداشت درباره برنامه این ستاد برای ارتقای برنامه جوانان کشور چنین گفت: آقای وزیر تاکید دارند که عزم ملی و دانش علمی در حوزه جوانان نیاز است. دسترسی و استفاده از ظرفیت شبکه، آموزش و بهداشت. هیچ عزم و هدف مشخصی در زمینه حوادث رانندگی وجود ندارد، زیرا همه چیز زیر نظر وزارت بهداشت نیست. همه ارگان ها باید در این زمینه همکاری کنند و برنامه هماهنگی ارائه کنند وگرنه هرکسی می تواند قسمت کوچکی از کار خود را انجام دهد اما این امر منجر به بروز حوادث بسیار کمتری می شود.

تصور اینکه سقط جنین قبل از 4 ماهگی بی ضرر است اشتباه است

جباری با اشاره به افزایش سقط جنین در کشور این معضل را عامل مهمی در کاهش جمعیت جوانان ناشی از سیاست غلط فرهنگی در گذشته دانست و گفت: نظر عمومی جامعه این است که وجود ندارد. آنجا قرار دهید مشکل سقط جنین قبل از چهار ماهگی، در حالی که سقط جنین در هر زمان که جنین تشکیل می شود و در رحم مادر قرار می گیرد، ناپسند است. بخش زیادی از جامعه به این افتخار احترام نمی گذارند و برخی دیگر معتقدند اگرچه سقط جنین زیر چهار ماه ممنوع است، اما به این دلیل نیست که بخشی از مشکل کاهش جمعیت ناشی از فرهنگ عمومی است و بخشی دیگر بیشتر با سیاست تنظیم خانواده و بی فرزندی.

وی در ادامه بیان کرد: بررسی وزارت بهداشت نشان می دهد که 41 خانواده به دلیل اینکه بچه زیاد نمی خواهند سقط جنین کرده اند و حدود 21 درصد نیز به دلیل مشکلات اقتصادی و معیشتی سقط جنین کرده اند. و 20 درصد علت سقط جنین را حاملگی زودهنگام عنوان کرده اند، زیرا در سال های اخیر بیشتر به کلمه حاملگی ناخواسته توجه کرده ایم در حالی که اساساً 33 درصد بارداری های دنیا بدون برنامه ریزی است و مجموعه این مسائل باعث می شود بیش از 90 درصد سقط جنین ها در خانواده صورت می گیرد، یعنی تصمیم را والدین می گیرند و این منجر به افزایش سقط جنین وجود خواهد داشت.

جباری تاکید کرد: فرهنگ سازی با توجه به جوانان جمعیت هنوز به صورت جدی و ملی انجام نشده است. اما در سه سال اخیر روند نزولی TFR (سنجش نرخ باروری کل) متوقف شده است که این خود یک دستاورد و عمدتاً تغییر سیاست جمعیتی و افزایش تعداد موالید است. نرخ کل زاد و ولد یک شبه و به سرعت تغییر نمی کند، اما بیش از سه دهه است که الگوی «فرزند کمتر و زندگی بهتر» را ترویج و اجرا کرده ایم و اکنون برعکس، همه نهادها به این سمت نمی روند. و هنوز هم باور ندارند که پیری جمعیت عواقب جدی دارد.

وی خاطرنشان کرد: نظر من این است که سیاست جمعیتی با وجود کاستی هایی که در اجرای قانون جمعیت جوانان وجود داشت موثر بود و تغییر سیاست جمعیتی زمان بر است. بخشی از این کاستی ها به این برمی گردد که عزم ملی در این زمینه وجود ندارد و همه دستگاه ها همه مواد قانونی را اجرا نکرده اند، از سوی دیگر نهادهای فرهنگی نیز به این موضوع توجه جدی نکرده اند. آنها به وظیفه نجات ایران از پیری جمعیت نرسیدند وگرنه کار می کردند. باید از همه دستگاه ها برای پاسخگویی به شبهات ذهنی مردم استفاده کرد. همچنین مسائل اقتصادی باید تسهیل شود تا مردم نگران آینده فرزندان خود باشند.

تبلیغات بنری

منبع : پایگاه خبری entekhab

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *