چالش‌های سیاست خارجی ترامپ به محض ورود به کاخ سفید / عدم آتش بس در غزه یعنی وجود یک مانع بزرگ در مسیر توافق ترامپ و ایران

تبلیغات بنری


هورناز (hornaz.ir):

«فارین پالیسی» نوشت: دوره دوم رئیس جمهور منتخب آمریکا با جهان بینی بسیار متفاوتی نسبت به دوره اول او آغاز می شود.

به گزارش سرویس بین الملل «انتهاب»، در ادامه این مقاله آمده است: ترامپ گفت که در عرض «24 ساعت» به یکی از جنگ‌های جاری پایان خواهد داد زیرا ولادیمیر پوتین و ولادیمیر زلنسکی، روسای جمهور روسیه و اوکراین را به میز مذاکره آورد.

جنگ دوم در خاورمیانه بسیار پیچیده تر است و برکناری ناگهانی بشار اسد، رئیس جمهور سوریه در اوایل دسامبر، معادلات منطقه را بیشتر تغییر داده است. ترامپ اخیراً به مجله تایم گفته است که جنگ بین اسرائیل، حماس و حزب‌الله «پیچیده‌تر» از جنگ روسیه با اوکراین است، اما «حل کردن آن آسان‌تر است».

انتظار می‌رود چندین درگیری و سایر مسائل غیرنظامی در فهرست اولویت‌های دولت جدید او قرار گیرند، از جمله جنگ احتمالی برای مذاکره مجدد با چین و سرکوب مهاجرت غیرقانونی از مکزیک و آمریکای لاتین، که تمرکز ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی بوده است. جذب کرد .

در اینجا نگاهی داریم به بزرگترین چالش های سیاست خارجی که ترامپ احتمالاً در اولین سال حضورش در کاخ سفید با آن مواجه خواهد شد.

پایان جنگ در اوکراین؟

از جمله اولویت های اصلی ترامپ در سیاست خارجی، رسیدگی به جنگ جاری روسیه علیه اوکراین است که کمی بیش از یک ماه و سه سال از دوره جدید ترامپ می گذرد. رئیس جمهور منتخب وعده داده است که قبل از مراسم سوگند در 20 ژانویه 2025 به درگیری پایان دهد. با این حال، ورود نیروهای کره شمالی به خط مقدم روسیه و مجوز اوکراین از دولت بایدن برای استفاده از سامانه های موشکی دوربرد غربی برای حمله به عمق خاک روسیه می تواند تحقق این وعده انتخاباتی را دشوار کند.

کارشناسان بر این باورند که سرنگونی اخیر اسد، متحد کلیدی روسیه، می‌تواند پوتین را وادار کند که به دنبال نمایش قدرت بیشتر در اوکراین باشد. در حال حاضر، نیروهای کرملین به پیشروی به سمت غرب علیه ضد حمله اوکراین در منطقه کورسک روسیه و همچنین بمباران زیرساخت های انرژی کیف در آستانه زمستان سخت دیگری ادامه می دهند. بسیاری از کشورهای اروپایی در انتظار پیروزی او در انتخابات، از سیاست های کمکی اوکراین در برابر نیش اقدامات ترامپ محافظت می کنند. اما اکنون که جنگ ادامه دارد، همین کشورها سعی دارند دولت جدید را راضی کنند.

خاورمیانه خطرناک است

ترامپ در میان یکی از دگرگون‌کننده‌ترین دوران خاورمیانه در سال‌های اخیر وارد کاخ سفید شد. این منطقه از نظر تاریخی آشفته بیش از یک سال است که درگیر جنگ بین اسرائیل و حماس در غزه بوده است. اگرچه نشانه هایی وجود دارد که توافق آتش بس در راه است، حفظ آتش بس ممکن است بسیار دشوار باشد، به ویژه با توجه به اینکه اسرائیل مایل است حداقل به عنوان بخشی از توافق، حضور نظامی خود را در غزه حفظ کند دستیابی به تعدادی از اهداف بالقوه مانند عادی سازی روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی یا دستیابی به توافق هسته ای جدید با ایران.

جنگ غزه تنش‌ها را در سراسر خاورمیانه افزایش داده است، از جمله درگیری در لبنان بین اسرائیل و حزب‌الله، که با وجود توافق آتش‌بس در پایان نوامبر به تبادل آتش ادامه می‌دهد. در همان زمان اسرائیل نیز در تبادل آتش با ایران شرکت کرد. با توجه به آسیب های اخیر، حداقل در حال حاضر، نه ایران و نه حزب الله به نظر نمی توانند تنش ها را تشدید کنند.

ایران نیز با سقوط رژیم اسد در سوریه یک شریک مهم در منطقه را از دست داد. سقوط اسد هم چالش و هم یک فرصت بالقوه برای ترامپ است. سوریه در حال حاضر با گروه شورشی تحریر الشام که آمریکا و دیگر کشورها آن را یک گروه تروریستی می‌دانند، در وضعیت سیاسی آشفته‌ای قرار دارد. ترامپ باید تصمیم بگیرد که آیا با تحریرالشام و رهبر آن ابومحمد الجولانی که سعی دارند خود را در چشم جهانیان مشروعیت بخشند و سوریه را پس از سال ها جنگ ویرانگر در پشت دولت جدید متحد کنند، برخورد کند یا خیر.

اکنون که بشار اسد رفته است، ترامپ همچنین با این چالش مواجه خواهد شد که چگونه رویکرد واشنگتن را در قبال منافع متضاد و اقدامات متحدان آمریکا مانند اسرائیل و ترکیه در سوریه تنظیم کند. اسرائیل از سرنگونی اسد به عنوان فرصتی برای آغاز حملات هوایی بزرگ برای نابودی امکانات نظامی باقیمانده ارتش سوریه استفاده می‌کند، در حالی که نیروهای زمینی خود را به منطقه حائل در داخل سوریه در امتداد بلندی‌های جولان منتقل می‌کند جامعه بین المللی

ترکیه، یکی از اعضای ناتو که همیشه روابط خوبی با متحدان خود نداشته است، می تواند برای ترامپ دردسرساز شود. آنکارا نیروهای کرد تحت حمایت آمریکا در سوریه را که نقش اساسی در شکست داعش داشتند، تروریست می داند. اگر رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه تصمیم به حمله نظامی به مناطق تحت کنترل کردها بگیرد، می تواند ترامپ را در موقعیتی نامناسب قرار دهد. ترامپ پیش از این به نقش بزرگی که ترکیه به عنوان حامی اصلی تحریر الشام در سوریه ایفا می کند اشاره کرده است. زمان نشان خواهد داد که آیا رئیس جمهور منتخب کشور عقب خواهد نشست و به اردوغان اجازه بازی خواهد داد یا اینکه مجبور خواهد شد رویکرد مستقیم تری در پیش بگیرد.

چالش های مداوم چین

ترامپ در اولین کنفرانس مطبوعاتی خود پس از انتخابات در اواسط دسامبر گفت: چین و ایالات متحده می توانند همه مشکلات جهان را با هم حل کنند. با این حال، در همان کنفرانس مطبوعاتی، رئیس جمهور منتخب بار دیگر چین را تهدید به اعمال تعرفه کرد.

برنامه بازی ترامپ برای مقابله با این چالش ها متاثر از توازن قوا در کابینه او خواهد بود. او اکثراً مخالفان چین را برای پست های کلیدی انتخاب کرده است، مانند مارکو روبیو برای وزیر امور خارجه، اما کارت های غیرقابل پیش بینی شامل ایلان ماسک است که روابط نزدیکی با چین دارد و البته شخص ترامپ. رئیس جمهور منتخب از روابط کنونی آمریکا و تایوان ابراز نارضایتی کرد و با شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین دیدار کرد. ترامپ حتی او را به مراسم تحلیف دعوت کرد. در دوره اول ترامپ، دولت او به طور کلی رویکردی تهاجمی در قبال چین در پیش گرفته است، اما این سیاست با بی ثباتی و درگیری داخلی شکل گرفته است و سیگنال های اولیه حاکی از آن است که این رویکرد دیگر خطی نخواهد بود.

میلیون ها نفر را اخراج کنید

ترامپ قول داده است که “بزرگترین اخراج” در تاریخ ایالات متحده را انجام دهد، که به گفته او می تواند 15 تا 20 میلیون نفر را که به طور غیرقانونی در ایالات متحده هستند هدف قرار دهد، از جمله “جنایتکاران”. ارتش آمریکا تا حد امکان این اخراج های دسته جمعی را انجام دهد، اما با شکل گیری تیم بعدی ترامپ، جاه طلبی های او آشکارتر خواهد شد.

کمپین اخراج مهاجران توسط «تزار مرزی» تام هومان، که در دوره اول دولت ترامپ به عنوان سرپرست اداره مهاجرت و اجرای گمرک خدمت می کرد و در سیاست بحث برانگیز جدایی خانواده ها دخالت داشت، رهبری می شود. استفان میلر، اولین معمار برنامه سخت مهاجرتی ترامپ، صدای تاثیرگذارتری در دولت دوم ترامپ به عنوان معاون رئیس دفتر خواهد بود. ترامپ همچنین کریستی نوم، فرماندار داکوتای جنوبی را به عنوان رئیس بعدی امنیت داخلی خود، علیرغم عدم تجربه وی در وزارتخانه یا اجرای قانون، معرفی کرده است. نقش او نیاز به تایید سنا دارد.

هومن علناً اذعان کرده است که دامنه مأموریت او به دلیل محدودیت های منابع و بودجه محدود است، اگرچه او گفت که ترامپ “هر کاری که می تواند انجام می دهد تا پول مورد نیاز ما را به دست آورد.” او همچنین قبلا گفته بود که دولت دوم ترامپ باید احیای سیاست جدایی خانواده را در نظر بگیرد.

تبلیغات بنری

منبع : پایگاه خبری entekhab

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *