ایلانا: نماینده حقوقی نهاد ریاست جمهوری گفت: طبق اطلاعاتی که در اختیار داریم، بابک زنجانی اعلام کرد که اگر املاکی که به کشور واگذار شده در فروش و تبدیل به پول با مشکل مواجه شود، می تواند خودش یا اصولا آنها را بفروشد. می تواند آنها را به جای سایر اموال خود به میزانی که محکوم به پرداخت می کند بفروشد که این امر نیز با توجه به نظر مأموران پرونده و کارشناسان این حوزه امکان پذیر است.
محمد دهقان در خصوص نقض حکم بابک زنجانی و بازپرداخت بدهی های وی به شرکت نفت گفت: این احکام تا چه اندازه می تواند به بازپرداخت بدهی های دولت کمک کند. آنچه علیه آقای زنجانی اجرا شد در واقع اجرای همان حکم قبلی بود، زیرا در پایان حکم آمده بود که اگر بابک زنجانی نسبت به استرداد اموال اقدام کند از تخفیف برخوردار می شود.
معاون حقوقی رئیس جمهور گفت: حقیقت این است که اعدام آقای بابک زنجانی بدون استرداد مال به نفع ملت نیست. البته اگر فردی مرتکب جرمی شود باید مجازات شود، اما به نظر من در زمان صدور حکم، قضات در پایان حکم شرط زیرکانه ای اضافه کردند که اگر مال و مقدار وجه را برگرداند، مجازات تعیین شده است. که بیش از 1.900.000 یورو بوده است، به خزانه بازگردانده می شود مشمول تخفیف مجازات می شود.
وی بیان کرد: در همان زمان دو دیدگاه در کشور به وجود آمد که برخی با ایجاد فضای رسانه ای سیاسی که می گفتند آقای زنجانی باید اعدام شود. برخی از ما، از جمله خود من که در آن زمان نماینده مجلس بودم، متوجه شدیم که او ملکی در داخل و خارج از کشور دارد. در آن زمان جلساتی با برخی افراد آگاه و موسسات برگزار شد و مشخص شد که اموال آقای زنجانی در خارج از کشور شناسایی شده است که با وجود این اموال، اعدام ایشان به نفع کشور و ملت نخواهد بود در واقع این کار را انجام داد و حتی اگر این ویژگی ها را داشت، اعدام او با عدالت و تصمیم سازگاری نداشت.
معاون حقوقی رئیس جمهور گفت: با تشکیل دولت جدید و تغییراتی که در حوزه ضابطین ایجاد شد، قوه قضائیه با جدیت بیشتری این موضوع را پیگیری کرد.
دهقان با اشاره به اینکه برای بازگرداندن این املاک به بیت المال، پیگیری و کار کارشناسی فشرده انجام شد، گفت: ابتدا باید املاکی که آقای زنجانی مدعی بودند در خارج از کشور هستند شناسایی می شد و این چی شد. بعدها مدعی شد که املاک زیاد است و هنوز هم مدعی همان است. برخی از احزاب و نهادهای آگاه نیز صحت ادعای بابک زنجانی را بیش از آنچه مسترد کرده اند تأیید می کنند. او بخشی از اموال خود را به داخل کشور منتقل کرده است و اموال دیگری نیز دارد که اگر دستگیر نمی شد، در همان زمان به کشور منتقل می شد.
معاون حقوقی رئیس جمهور ادامه داد: قبل از حمل کالایی که بابک زنجانی وارد کشور کرده است، اصالت و ارزش آن با نظارت مراجع قضایی و ضابطان مشخص می شود و زمانی که کالایی که وارد کشور کرده است، حمل می شود. اصالت و ارزش آنها با نظارت مراجع قضایی و ضابطان تایید می شود. کارشناسان مجدداً مقامات قضایی که در زمینه مواد معدنی متخصص بودند، کالاها را بررسی و اصالت و ارزش آن را تأیید کردند.
وی با بیان اینکه آقای زنجانی هم اکنون در زندان به سر می برد و بر اساس مرجع قضایی حکم اعدام صادر شده برای وی به 20 سال تبدیل شده است، خاطرنشان کرد: ایشان حدود 12 سال از دوران حبس خود را سپری کردند و بر اساس اطلاعاتی که در اختیار ماست. وی تصریح کرد: اگر اموالی که به کشور منتقل شده بود، فروخته می شد و به مشکل تبدیل می شد، می تواند آن را بفروشد یا از سایر دارایی هایش مبلغ محکومیت را بپردازد که با توجه به شرایط و کارشناسان است. در این زمینه و این نیز امکان پذیر است.
دهقان تائید کرد: قوه قضائیه اعلام کرد که آقای زنجانی اموال را بیش از دستور صادر شده مسترد کرده و در حال حاضر به صورت کالا در اختیار بانک مرکزی است. این محصول می تواند پشتوانه پول ملی باشد در حالی که به گفته وی، اگر بانک مرکزی با ملاحظاتی آمادگی این را نداشته باشد که این محصول را پشتوانه پول ملی کند، می تواند آن را بفروشد و هزینه آن را پرداخت کند.
entekhab به نقل از هورناز